Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Gökşin, Mardin’den bisikletle yola çıkarak 23 günde Ankara’ya ulaşan Suriyeli sığınmacı aileyi makamında kabul etti

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Gökşin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etmek için Mardin’den bisikletle yola çıkan Suriyeli sığınmacı aileyi, makamında kabul etti.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, eşi Mey Besrini, çocukları 3 yaşındaki Hamza ve 6 aylık Huzeyfe’yle birlikte yaklaşık 1200 kilometre pedal çevirerek 23 günde Ankara’ya ulaşan Suriyeli sığınmacı Mülhem El Said’i kapıda karşılayan Gökşin, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Suriye’deki savaştan kaçarak 3 yıl önce Mardin’in Midyat ilçesine sığındıklarını belirten El Said, sığınmacılara kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek için ailesiyle birlikte Mardin'den yola çıktığını söyledi.

El Said, 23 günlük bisiklet yolculuğu sırasında uğradıkları şehirlerde görüştükleri Suriyeli sığınmacılar ve öğrencilerin teşekkür mesajlarını de bir defterde topladıklarını kaydederek, bu defterle birlikte, kendi yazdığı şiiri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmak istediğini ifade ette. El Said, Ali Gökşin’den de deftere yazı yazmasını istedi.

Ali Gökşin de bu isteği geri çevirmeyerek, yazısında, Suriyeli sığınmacılara kucak açan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim