X'in rakibiydi: Threads, Türkiye'de geçici olarak kapatılacak X'in rakibiydi: Threads, Türkiye'de geçici olarak kapatılacak

Haber Merkezi - Bünyesinde Facebook ve Instagram gibi sosyala medya mecralarını barındıran Meta, yapay zeka kullanılarak sahtekar içerikler oluşturanlar için harekete geçti. Bu bağlamda Meta, yapay zeka tarafından üretilen yanıltıcı içeriklerle mücadele etmek adına ekip kurmaya hazırlandığını duyurdu.

Bu noktada özellikle Haziran ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde; AI teknolojisinin sahte videolar, görüntüler ve sesler oluşturulması seçmenleri kandırmak için kullanılabileceği konusunda endişe yaratmaya başladı. Buna benzer yanıltıcı içerik tespit etmek ve önlemek amacıyla Meta, özel bir operasyon merkezi oluşturacak ve gerçekleri ortaya çıkarmak için gerçeklik kontrolü organizasyonlarıyla işbirliği yapacak.

Yapay Zeka-2

Ayrıca WhatsApp ve Threads'in de sahibi olan Meta'nın AB şlerinden sorumlu başkanı olan Marco Pancinii bir blog yazısında şirketin, "AB'ye özel bir Seçim Operasyonları Merkezi" kuracağını ve bu merkezin "potansiyel tehditleri tespit ederek uygulamalar ve teknolojiler genelinde gerçek zamanlı olarak özel önlemler alacağını" söylemişti. Pancini ayrıca yazıda, "2016 yılından bu yana güvenlik alanına 20 milyar dolardan fazla yatırım yaptık ve bu alanda çalışan küresel ekibimizi dört kat büyüterek 40 bin kişiyi istihdam ettik" ifadesini de ekledi.

Editör: Haber Merkezi