ABB Dijital Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Ergin: Hayvanların kötü şartlarda hapsedilmediği bir alan yaratmak istedik ABB Dijital Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Ergin: Hayvanların kötü şartlarda hapsedilmediği bir alan yaratmak istedik

Haber Merkezi - Ünlü San Francisco merkezli teknoloji devi şirketlerinden biri haline gelen OpenAI, iletişim botu ChatGPT ile yapay zekayı bir anda hayatın bir parçası haline getirmişti. Şimdi ise şirketi yeni çalışması Sora'yı tanıttı.

Yeni uygulaması ile video dünyasına adım atan OpenAI, Sora'nın kelimelerle video yarattığını açıkladı. Japonca'da "gökyüzü" anlamına gelen Sora ile, çok kısa tariflerle etkileyici videolar yaratılabilecek. Ortaya çıkan videoların, sadece saniyeler içinde, hiçbir animasyon bilgisi olmadan oluşturulduğu da belirtiliyor.

OpenAl bu yeni ürününü henüz kullanıma açmada da, şimdilik sadece bir grup akademisyen ve teknoloji uzmanı Sora'dan faydalanabileceği belirtilidi. Uzmanlar ise, yapay zekanın video yetenekleri arttıkça daha çok yanıltıcı içerik üretilmesinden endişe ettiklerini söylüyor.

Editör: Haber Merkezi