Ahmet Akın dil bilimcisi yetenekli bir genç birkaç Lisanı ana dili gibi konuşuyor. Üniversite yıllarında sadece yabancı müzik dinlerken bir arkadaşının "Al şunu birde bunu dinle" diyerek Orhan Gencebay’ın Cd’sini kendisine veren dostunun bu isteğini kırmayıp dinlemeye başladığı Gencebay’ın müziği ve sesinin etkisinde kalması ile başlayan Orhan Gencebay hayranlığı Ahmet Akın’da adeta vazgeçilmez bir alışkanlık haline gelmiş. Oysa okuduğu Hacettepe Üniversitesi’nde sınıf arkadaşlarının kurdukları bir rock grubu olmasına rağmen o yinede Orhan Gencebay’ı dinlemeyi tercih ediyordu. Sahnelerde batı müziği çalıp söyleyen bu grubun okulda ve yurta Orhan Gencebay’ın şarkılarını söyleyip çalmalarına da bir mana veremiyordu. Müzik marketlerden satın alıp dinlediği "Sende haklısın" adlı albümünden sonra Gencebay ile tanışmak için yıllarca fırsat kollayan Akın Üniversite tahsilini tamamlayıp hayata atılmış Akın Dil Okulları’nın kurucusu olarak genç nesillere lisan eğitimi vermeye başlamış. Ahmet Akın bu kadar yoğun iş temposuna rağmen Gencebay’a olan hayranlığı bitmemiş bilakis şarkıcıyı daha yakından tanımak için ünlü müzisyenle ilgili bir kaynak bulamayınca Gencebay’ı arayıp bu konuda ne yapabiliriz deyince akıllarına sanatçıyı şarkıları, müziği ve yaşamı ile dolu bir Gencebay kitabı yazıp İngilizce-Türkçe olarak dünya kitap ve Cd piyasalarına böyle bir çalışma ile girmeye karar vermişler. Akın Dil Okulları’nın kurucusu yetenekli iş adıma Ahmet Akın derhal kolları sıvayarak Gencebay’ın müziğinin uluslar arası arenada da yer alması için hazırladığı kitabın son rötuşlarını yapmaya başladı. Gencebay’ın felsefik, tarihi virtüöz ve şair yönünün işlendiği bu eser önümüzdeki günlerde Türkiye ve Avrupa’da hemen hemen her ülkede ve de özellikle İngilizce konuşulan yerlerde satışa sunulacak. Bu kitabın yazılımının pek kolay olmadığını söyleyen Ahmet Akın "Kitabın derinliği için müzisyenlerle, şairlerle, ilahiyatçılarla, ünlü aranjörlerle ve hatta Gencebay’ın şarkılarını sık sık söyleyen şarkıcılarla günlerce konuşarak ortaya benzersiz bir Orhan Gencebay" "Çıkardım" demektedir.

Batsın bu dünya, gönül, akşam güneşi, severek ayrılalım, hayat devam ediyor, sende haklısın, bana kaderimin oyunu, hatasız kul olmaz, sevmenin zamanı yok gibi yüzlerce şarkının söz yazarı ve bestekârı olan Orhan Gencebay bu yapıtları ile milyonların gönlünde saygın bir yer almış. Gencebay’ı çok iyi analiz eden Ahmet Akın ünlü şarkıcıyı 60-80 arası, 80-90 ve 90-2000 yıllarındaki icraatlarını teker teker inceleyerek Gencebay’ın özelliklerini ortaya çıkarmıştır. Şair, edebi duygusu, felsefik, virtüöz ve tarihi bilgisi ile Türkiye’nin Mozart’ı olduğunu ileri süren Akın biz Türkler bir şeyler üretebiliyoruz ama dünyaya pazarlayamıyoruz benim gayem Orhan Gencebay’ın sanatını uluslar arası platforma taşımaktır. Benim hiçbir ticari amacım yoktur ve Türkiye’ye nasıl bir Zeki Müren gelmediyse bir Orhan Gencebay’da gelmeyecektir demektedir.

Kayıplar ortaya çıktı; Kibariye, Gülden Karaböcek ve Hakan Taşıyan Türk müzik dünyasının sevilen seslerinden Kibariye, Gülden Karaböcek ve Hakan Taşıyan uzun bir süredir büründükleri sessizliği bozarak çeşitli mekânlarda yine hayranları ile buluştu. Arabeskin kraliçesi olarak tanınan buğulu sesi ile bir dönemlerde fırtına gibi esen Kibariye geçtiğimiz gün Nossa Costa’da sahne aldı. Müzikseverler yine karşılarında muhteşem sesi ile bülbül gibi şakıyan Kibariye ile karşılaştı.

Gülden Karaböcek bilindiği gibi Ankara doğumlu bir sanatçıdır. Uzun süredir Başkent’te gelmemiş olan sanatçı Eski Meyhanecide çıktığı sahnede 2,5 saat kalarak hayranlarına doyumsuz bir gece yaşattı. Gülden’i dinlemeye gelenler arasında bulunan Hakan Taşıyan, davet üzerine çıktığı sahnede Karaböcek ile "Güz gülleri" adlı şarkıyı birlikte okuyarak büyük beğeni topladılar. Müslüm Gürses’e benzeyen sesi ile bir dönem sevilen ve aranan Hakan’da böylelikle hayranlarıyla buluşmuş oldu.