ANKARA - Türkiye’nin ev sahipliğinde Birleşmiş Milletlerin(BM) düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi izlemek için Türkiye’ye gelen Dünyanın çeşitli ülkelerinden gazetecilerin yanı sıra Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Dubai, Birleşik Arap Emirliği ve Filistin’inde olduğu Ortadoğu’nun ünlü gazetecileri Ankara’nın Kazan İlçesi’nde hatıra ormanı oluşturdu.

Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, aralarında Katar’ın en ünlü gazetelerinden Al-Sharq Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Jaber Salem JK Al-Harmi, Mekke Gazetesi Yazı işleri Müdürü Fahad Abdulrahman R AlSufyani, Al-Watan Gazetesi Cidde Direktörü Talal Atig A Aljiedani, Mecid TV Haber Müdürü Hassan Abdelgabir Abdelrazig Osman Cidde Basın Ateşesi Bahattin Akyön’ünde bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grup, Türkiye’de yerel yönetimler konusunda gösterdiği başarılardan dolayı örnek gösterilen Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü ziyaret etti.

Kazan’da Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün yerel yönetimler konusundaki çalışmalarını yerinde gören Körfez ülkeleri gazetecileri, Satı Kadın Müzesi ve çevre düzenlemesi ile Ulu Cami ve Kazan Belediyesi’nin yeni hizmet binasını gezdi. Ertürk’ün 12 yıllık çalışmalarının anlatıldığı sunumda konuklara ayrıca Kazan’ın doğası ve termal su ile rekreasyon çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Ziyaretin son bölümünde ise gazeteciler fidan dikimine geçti. "Kökler Dostluk Bahçesi" adını verdikleri hatıra ormanında her fidan bir gazeteci tarafından dikildi. Fidanların üzerine yazılı isimlerle özçekim yapmayı da ihmal etmeyen Ortadoğu’nun ünlü gazetecileri, Türkiye’de bir dikili ağaçları olduğu için çok mutlu olduklarını belirttiler. Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise gazetecilere bu ağaçların bakımı için her yıl Kazan’a bekledikleri belirtti. Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Lokman Ertürk, misafirlere Kazan’ın meşhur balı, kavun kolonyası ve bakır işlemeli kahve fincanı takımı hediye etti.

Al-Sharq Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Jaber Salem JK Al-Harmi "Türk insanın ne kadar yüce gönüllü ve güzel insanlar olduğunu gördük. Önceden duyduğumuz tereddütleri bu sefer insanları daha iyi tanıyarak, görerek Türkiye’de meydana gelen gelişmeleri de izlediğimizde hakikaten bir ümmetin evlatları olduğumuzu müşahede ettik ve buda bizim kardeşliğimizin ileriye dönük daha fazla gelişeceğine olan ümitlerimizi arttırıyor. Bu tür gezilerin daha fazla arttırılarak müslümanların daha sık bir araya gelmesi gerektiğine inanıyorum"dedi.

Türkiye’nin Cidde Basın Ateşesi Bahattin Akyön ise "Tarihten gelen dostlukların pekiştirilmesi açısından son derece önemli bir ziyaret oldu. Daha önce de Gaziantep’i ziyaret ettik. Yerel yönetimler konusunda başarılı çalışmaları yerinde görmek adına Kazan’ı ziyaretimiz son derece önemli oldu. Bizlere gösterdiği misafirperverlik ve yerel yönetimler konusunda gösterdiği başarılardan dolayı Belediye Başkanımız Lokman Ertürk’e teşekkür ediyoruz"dedi.

Editör: TE Bilisim