Erdoğan: Değişimi peyderpey yapacağız Erdoğan: Değişimi peyderpey yapacağız

Haber Merkezi -  Partisinin Meclis’te yapılan kapalı grup toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçim sonuçlarını değerlendirdi. CHP'nin birinci çıktığı 31 Mart seçimlerine ilişkin Özel, "Elde ettiğimiz seçim sonucu bir zafer değil, çok önemli bir görevdir. Bizler milletimiz tarafından çok büyük bir zafer için görevlendirildik. Bu görev ikinci yüzyılın ilk genel seçimlerini kazanmaktır” sözlerini kullandı.

Seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyleyen Özel'in çağrısını Erdoğan, “Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz” şeklinde yanıtlamıştı.. Görüşmenin ne zaman olacağına ilişkin Özel, “Çok gecikmez önümüzdeki veya sonraki hafta olur. Sayın Erdoğan’ın da takvimine göre, özel kalemler belirlerler” açıklamasında bulundu. 

"Anlamlı bir sürece gireceğiz"

Özel görüşmeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Bu görüşme bir nezaket ziyareti değil. Biz nezaket görüşmesini bayramda, telefonda yaptık. Benim de önemli gündemlerim olacak. Bunu olgunlaştırdıktan sonra öyle kısa bir görüşme için değil, uzun ve yapıcı olmasını ümit ettiğim bir görüşme olacak. Sonuçlar alacağımızı düşündüğüm ve bundan sonraki Türkiye açısından anlamlı olabilecek bir sürece gireceğiz. Erdoğan’la görüşme için önce parti içi kurullarla teması tamamlayacağım, hatta önceki dönem genel başkanlarımızın her birisinin son aşamada fikirlerini alarak gideceğim.” Özel, konuşmasında Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sonuçlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yanıt verdi. Özel, “Seçmenin mektubunu balkonda okuyup, grupta masal okumak ders almamak demektir. O zaman size sandıkta daha çok verilecek ders var. O dersi de milletimiz size verir. Bu bakış açısına milletimiz 31 Mart’ta sarı kart gösterdi. İkinci sarı kart geliyor” dedi. 

Muhabir: Haber Merkezi