Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarının dondurucu hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için yenileniyor.

Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre,, post operatif koğuş sayısını 37’ye çıkardı, 141 koğuşa kalorifer petekleri yerleştirdi, 69 koğuşta zemin yenileme çalışması yaptı.

Sokak hayvanları sorunlarını, başlattığı Şanslı Projeler kapsamında çözüme ulaştırmaya çalışan Çankaya Belediyesi "Şanslı’nın Renkli Evi" ile barınakta yenileme çalışmalarını başlattı. Binlerce sokak hayvanının bakımının, tedavisinin yapıldığı merkezde; yoğun bakım koğuşları, post-operatif koğuşları, yavru koğuşları, anneli yavru koğuşları, karantina koğuşları olmak üzere toplam 141 koğuşa kalorifer petekleri takılarak merkezi ısıtma sistemi yapıldı, bu koğuşların tamamına palet konuldu. Toplam 69 koğuşun zemini yenilenerek drenajı güçlendirildi. Çalışmalar kapsamında ayrıca klinik içerisinde post-operatif koğuşu oluşturuldu.

Proje yüzde yüz hedefe ulaştı

Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve iş akışının düzenlenmesinin hedeflendiği projede çalışmalar; klinik içerisinde post-operatif uyanma ünitesinin oluşturulması, koğuşlarda ısıtma sisteminin yenilenmesi ve palet konulması, koğuş zeminlerinin yenilenmesi ve drenajın güçlendirilmesi olarak belirlenmişti. Proje kapsamında yüzde yüz hedefe ulaşan Çankaya Belediyesi, barınağın çevresinin iyileştirilmesi konusunda çalışmalara devam ediyor.

HİJYEN ÇALIŞMALARI

Barınağın hijyeni konusunda da titizlikle çalışan Çankaya Belediyesi ekipleri, dezenfeksiyon çalışmalarını sıklıkla gerçekleştiriyor. Barınak, her gün sabah akşam rutin yapılan temizliklerin yanı sıra haftanın belirli günlerinde de hayvanlara zarar vermeyecek özel ilaçlarla yıkanıyor.

Editör: TE Bilisim