ANKARA - Vatan için can veren kahraman Şehitleri Yenimahalle’de yaşatarak parklara isimlerini veren Yenimahalle Belediyesi, bu kez de Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde şehit olan polis memurlarından Şahin Polat Aydın’ın adını ölümsüzleştirdi.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Turgut Özal Mahallesi’nde 9 bin metrekare alan üzerine kurulan ve içerisinde oturma alanları, süs havuzları, fitness spor alanı, koşuyolu, tenis kortu bulunan parkın açılış törenine, başta şehidin ailesi olmak üzere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP İlçe Başkanı Ahmet Meşe, İlçe Yönetimi, Başkan Vekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Şehidin Amcasından ve Dayısından duygulandıran şiir

Törende şehidin amcası Vahit Aydın ve dayısı Şadi Altıntaş’ın yeğenine yazdıkları şiirler duygulandırdı. Şiirlerinde ‘Unutma Türkiye’m vatan için Allah’ına gidenleri, bu vatanı bölmeye çalışanlar kansız ve hain, mezarımın başında Ay yıldızlı bayrağım dalgalansın’ sözlerine yer veren amca ve dayı büyük alkış aldı.

Zülfikar Parkı da açıldı

Şehidin ailesi ile birlikte parkın açılış kurdelesini kesen Yaşar, daha sonra aynı mahallede bulunan Zülfikar Parkı’nın açılışını da gerçekleştirdi.

4 bin 700 metrekare alan üzerine kurulan parkı dolaşan Yaşar, "Burada en yakın zamanda bir de Umut Evi ve Kadın Merkezi projemiz hayata geçecek. Kaynakları halkımız için harcıyoruz. Her kuruşu harcarken vatandaş bunun neresinde diyorum. Ona göre imza atıyorum. Biz yaptığımız eserlere yaptığımız parklara bu ülkeye hizmet etmiş sanatçılarımızın, vatan için canını vermiş şehitlerimizin, bu ülkeye hizmet eden sanayicilerimizin ismini vermekten onur duyuyoruz. Bugün de vatan uğruna canını vermiş kahraman şehidimizin ve Dört Büyük Halife'den biri olan Hz. Ali'nin çatal şeklinde iki başlı kılıcının adını parklarımıza vermekten şeref duyuyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim