Jean Michel Jarre, İstanbul Dijital Sanat Festivali’ne geliyor Jean Michel Jarre, İstanbul Dijital Sanat Festivali’ne geliyor

Haber Merkezi - Bilgisayar ve konsol oyunlarındaki yapay zeka kullanımı, son zamanlarda hararetli bir tartışma konusu oldu. Çok oyunculu çevrimiçi oyun The Finals'da yapay zeka seslendirmeleri kullanılması, oyuncuların ve seslendirme sanatçılarının tepkisini toplamıştı. Yapay zeka ses üretim şirketi Replica Studios ile yapılan anlaşma, sendikalı seslendirme sanatçılarını endişelendirrmeye başladı. Bu nedenşe işsizlikle karşı karşıya kalan seslendirme sanatçıları, protesto için sokağa döküldü.

Seslendirme (1)

Seslendirme sanatçıları, SAG-AFTRA'nın 2023 yılında yapay zeka kullanan film ve televizyon stüdyolarından korunmak için aylarca süren greve öncülük etmişti. Ancak sanatçılar, yapılan bu anlaşmanın amacıyla çeliştiğini söyledi. Birliğin baş danışmanı Duncan Crabtree-Ireland seslerinin ve performanslarının kullanılması konusunda sanatçıların tam bilgilendirildiğini ve sanatçılarıdan onay alındığını söylese de, Guinness tarafından video oyunlarında en üretken kişi olarak anılan seslendirme sanatçısı Steve Blum, tanıdığı "hiç kimsenin" anlaşmayı onaylamadığını açıkladı. Blum'u destekleyen sanatçılar ise, seslerinin kopyalanmasını istemediklerini ve yapay zeka olarak kullanılmasını istemediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi