Ali Koç 2018 yılında Fenerbahçe'ye başkan oldu. Şampiyonluk elde edemediği 5 yılın ardından ise bu sezon en güçlü kadrosunu kurdu. Kurmakla da yetinmedi, hala takviye yapıyor. Öyle bir kadro ki iki ayrı 11 oluşturup ikisini de zirveye yarıştırabilir.
Ankaragücü pazar günü böyle bir rakibin karşısına çıktı. İki takım arasında açık bir siklet farkı vardı. Kazanması zordu ama kazansa mucize de olmayacaktı. Zira futbolda taktik ile saha performansını birleştiren takımların en güçlü rakiplerini bile alt etmesi mümkün. Yunanistan'ın 1-0 ve 2-1'lik galibiyetler dizisiyle 2004 yılında Avrupa Şampiyonu olması, bunun en iyi örneklerinden biridir.
Teknik Direktör Emre Belözoğlu skoru lehine çevirmek için tüm kozlarını oynadı. Ankaragücü'nün 1-0 öne geçmesi planların işlemesi için büyük avantajdı. Fenerbahçe'nin ilk yarı sona ermeden yanıt vermesi ve 2-1'i bulması ise işini zora soktu. Belözoğlu maçın son bölümünde çift santrafora da döndü ama Ankaragücü'nün çabası skoru beraberliğe taşımaya yetmedi.
Şimdi esas mesele, bundan sonra ne yapmalı? Çünkü önümüzde devam eden ara transfer dönemi ve Türkiye Kupası'nı kaldırma hedefi var. Beşiktaş'ın, Trabzospor'un hatta Adana Demirspor'un havlu attığı ligde şampiyonluk yarışı Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçecek. Ankaragücü'nün Türkiye Kupası'nı kazanmak için bu takımlara denk güçte kadro kurması, herkes kabul edecek ki, mümkün değil. Mümkün olan ise geçiş futbolunu daha iyi seviyiye taşıyacak takviyelerin yapılması. Orta sahada takımın direnci yükseltilir, kanatlar güçlendirilirse, Ankaragücü geçiş futboluyla kupayı kaldırabilir. Bir de Ali Sowe'un servislerini gole çevirecek usta ayak transferi şart.