Ünlü bestekar ve ses sanatçısı Orhan Gencebay’ın dillerden düşmeyen bir şarıkıs vardır. "Hatasız Kul Olmaz" evet yüzyıllardan bu yana yeryüzünde yaşamış olan miyarlarca insanın birkaç istisna hariç hemen hemen hepimizin hataları olduğu bir gerçektir. Günümüzde ise yaşam şartlarının zorluğu siyasi gerginlik, ekonomik sıkıntılar, doğal afetler, iş hayatındaki gerginlik, trafik yoğunluğu insanları ister istemez hata yapmaya sevk ediyor. Tabu bu hatalara para ve mevki kapma hırsını da eklerseniz önünüze bir hayli değişik tablolar çıkar. Yani insanoğlu ister sıradan bir vatandaş olsun, isterse soylu kraliyet ailesi mensubu olsun hata yapmakta ve bu hatanın şekline göre ya adaletin huzuruna çıkarılmakta veya medyanın gündeminde konu oluhp gitmektedir. Hani kısacası Kraliyet aileleri de hata yapabilir. İşte sizlere unutulmayan kraliyet mensubu soyluların yaptıkları hatalardan birkaç örnek. 2009 yılından beri karısından ayrı yaşan Honnever Prensi Ernest, yıllardan beri Romanyalı Simon ile yasak ilişkisini sürdürmektedir.

Oysa çapkınlıkları ve renkli yaşantısı ile Magazin dünyasının adından en çok bahsedilen kadını olan Prenses Stephanie Honnover Prensi Ernest ile evlenince sakin bir hayat sürmeye başlamıştı. Geçmiş yılların en çok konuşulan kadını olan güzel prenses ne yazık ki kocası Prens Ernest’i yuvasına bağlayamamıştı. Özgürlük ülkesi İsveç’te ise ülkenin yakışıklı prensi Carl Philip’in çapkınlıkları magazin basının gündeminde daima yer alırken bu kez de iç çamaşırı mankeni Sofia Helly Wist ile nişanlanması ülkede şok etkisi yaratmıştı. Oysa yakışıklı prens ünlü fotomodeller ve dansçı kızlarla yaşadığı beraberlikleri İsveç halkının pek ilgisini çekmiyordu. Ne zamanki manken Sofia ile beraberliği açıklandı bu haber toplumda hayretle karşılandı. Sofia manken olmanın ötesinde plajlarda erkeklerle çekilmiş fotoğraflarının pek çok internet sitelerinde dolaşması toplumu çileden çıkarmıştı. Mankenliği bırakıp giyimi kuşamı ile bir kraliyet ailesine gelin olacağı söylenen Sofia ve Prens Carl aradıkları mutlulukları bulabilecekler mi Eski bir garson olan Mette Marit adlı güzelliği dillere destan olan sarışın ilk evliliğini bir uyuşturucu satıcıyla yapmıştı. Kendisinin de uyuşturucu kullandığı bilinen Mette Marit’in bu beraberlikten birde çocuğu olmuştu.

Norveç Prensesi unvanın alıp saraya yerleşen ve güzelliği ile ülkesinde ikon olan genç kadın kirli geçmişine sünger çekip Avrupa’nın en saygı değer kraliyet Ailesi üyesi olmuştur. Prensesi üzen babasının yarı yaşında ki bir striptizci kızla evlenmesi de yetmiyormuş gibi ayni zamanda muhabir ve fotoğrafçı olan babasının daha önce çektiği kraliyet ailesine ait fotoğrafları para karşılığı satması Prensesi ve Norveç halkını fazlası ile üzmüştür. Avantayı çok seven ve bu huyu nedeniyle Danimarka’da alay konusu olan Prenses Mary kendisine gelen her türlü hediyeyi kabul etmesi gibi alışkanlığı büyük hata olarak görülmektedir. Çapkınlıkları ile tanınan Danimarka Veliaht Prensi Frederik’in Mary adlı bir kızla evlenmesini Danimarkalılar hoş karşılamamış uzun süren bu beraberlikleri sırasında çiftin 4 adet çocukları da olmuştur. Arjantin tarihinin kirli sayfalarında yer alan General Videla’nın yönetiminde ülkenin tarım bakanı görevini üstlenen Jorge Zorreguleta’nun kızı olan şimdinin Hollanda kraliyet ailesi’nin Arjantin asıllı kraliçesi Maxima, Hollanda’da sevilen bir kraliyet mensubu olmasına rağmen babasının Videla yönetimi sırasında öldürülen 30 bin kişinin katiline göz yumduğu söylentisi ünlü kraliçesi fazlası ile üzmektedir. Dört çocuğu ile mutluluğunu sürdüren Maxima ülkede sosyal faaliyetlere de katılmaktadır. Geride bıraktığımız yıllarda ise dünya medyasını günlerce meşgul eden bir skandal Monarşı dünyasını olduğu gibi ülkelerin Jet sosyetesini de şoka sokmuştur. İspanya kraliyet ailesine mensup Prenses Chirtina eşi ile kurdukları bir şirketi aracı olarak kullanıp haksız kazanç sağlamakla suçlanmış. Kocası ile mahkeme huzuruna çıkmıştı. Kral 6. Felipe’nin ablası olan Prenses Christina’nın kocası Palma Dükü Urdangarin ise daha ağır suçlar işlemekle adalete hesap vermiştir.

Ünlü Dük haksız mali kazanç sağlamak, para aklama, ticari ve kamu evraklarında sahtecilik, vergi kaçırma, kamu fonlarını kötüye kullanmak gibi yüz kızartacak suçlamalar nedeniyle tüm dünyanın gözleri İspanya’ya çevrilmiştir. Kraliyet skandalları bunlarla da kalmamaktadır. Hatalı davranışlarıyla tüm dünyayı tedirgin eden Kuzey Kore diktatörü Kim Jong Un geride bıraktığımız ay içinde toprak altında 5,1 büyüklüğünde depreme eşit güçte bir hidrojen bombası denemesi yapması çevre ülkelerini rahatsız etmekle kalmadı. ABD daha öncede üç kez bu tarz denemeler yapan Kuzey Kore’ye bir takım yaptırımlar uygulamıştı. "Huylu huyundan vazgeçmez" misali bu kez de diktatör Kim Jong Un uzaya bir füze fırlatarak tekrar tüm dünyanın dikkatini ülkesine çekti. Çılgınlığı ve acımasızlığı ile Kuzey Kore’de astığı astık, kestiği kestik bir politika sürdüren Kim geçenlerde de "Kişisel kazanç sağladığını ileri sürdüğü Genelkurmay Başkanı Ri Young-Gil’i kurşuna dizdirmişti." Acımasız Kim daha öncede en yakın akrabalarını vahşete varan idam şekilleri ile ortadan kaldırmıştı.

Prens William’ın oğulları George’un okula başlaması kraliyet ailesinde sorun olmuştur. İngiltere Prensi William ve eşi Düşes Kate Middleton’un dünya tatlısı oğulları için mütevazi bir okul seçen aile oturdukları Norfolk’daki Westasce Montessori School’u tercih etmelerine rağmen bazı güvenlik nedenleriyle küçük öğrencinin daha güvenli bir okulda eğitim alması için kraliyet ailesinin büyükleri de William’a baskı yapmaktadırlar.

Bir Çin gıda şirketi Avustralya’da yapacağı yatırım için üç siyasetçiye hediyeyi ettiği ve değerleri 250 bin dolar olan Rolex marka saatlerin Herald Sun Gazetesi’nde haber yapılması üzerine zor duruma düşen Eski Başbakan Tony Abbott ve Liberal partili iki politikacı aldıkları bu hediyeleri geri vermek zorunda kalmışlardır.

Gencebay ne demiş? "Hatasız Kul Olmaz"