Haber Merkezi - nsanların hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirilen ve ardından bir çok sektörde hüküm süren yapay zeka yazılımları, dikkat çekiyor. Yapay zekanın sohbet botları, karmaşık soruları yanıtlayabilir ve hatta bazı görevleri ürkütücü derecede insani bir şekilde gerçekleştirebilir durumda. Bu yüzden zaman zaman özel hayatla ilgili bilgileri paylaşma konusunda çelişkiler yaşansa da, uzmanlara göre kişisel bilgiler ve özellikle isim konusunda yapay zekadan bu tür bilgileri uzak tutmak gerekiyor.

Instagram siyasi içerikleri sınırlamaya başladı Instagram siyasi içerikleri sınırlamaya başladı

Siber güvenlik uzmanı Stan Kaminsky, "Size, şirketinize veya müşterilerinize ait hiçbir şifre, pasaport veya banka kartı numarası, adres, telefon numarası, isim veya diğer kişisel veriler yapay zeka ile yapılan sohbetlere dahil edilmemelidir" uyarısı yaptı. Uzman, yapay zekalı bir sohbet yazılımına gönderdiğiniz bilgiler her zaman gizli kalmayabileceğini söyledi.

yapay zeka-1

Kaminsky, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "ChatGPT'nin kendisi diyalogları kaydeder ve bunlar daha sonra teknik sorunları düzeltmek veya hizmet ihlallerini önlemek için yeniden kullanılabilir. Hatta konuşmalarınız insan moderatörler tarafından bile incelenebilir. Bir hatanın konuşmalarınızın sızmasına neden olması veya sohbet robotunun yanlışlıkla bilgilerinizi başka bir kullanıcıyla paylaşması ihtimali vardır. Unutmayın: bir sohbet botuna yazdığınız her şey size karşı kullanılabilir" uyarısı yaptı.

Editör: Haber Merkezi