ANKARA - İzmir Çeşme Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından Ulusal düzeyde düzenlenen " 2.Genç Turizmciler Yarışıyor" yarışması 3 farklı kategoride liseler arasında gerçekleşti."Yaşayan Osmanlı mutfağı" kategorisinde Elmadağ Hasanoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Kezban Özdemir ile öğrencileri Burcu Coşgun ve Hasret Can Aslan, altın madalya almaya hak kazanarak Türkiye birincisi oldu.

ELMADAĞ’A 2 ÖDÜL BİRDEN

Elmadağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Okul Müdürü Banu Cankut; İmkânsızlıkların bu tür yarışmalara katılma ve kazanmakta engel teşkil etmediğini sadece öğrencilerimize bizlerin yürekten inanmamızın yeterli olabileceğini belirtti.

Cankut; Yaşayan Osmanlı Mutfağı kategorinde altın madalya almamızın yanı sıra, ayrıca 370 metre uzunluğunda 3.777 adetten oluşan Dünyanın en uzun ve en büyük hamburgeri olma sıfatıyla da rekor kırılmasında bulunarak Guinness Rekorlar kitabına girdiklerini ifade etti. Madalya alan öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti, İlçe Kaymakamı Resul Kır, Belediye Başkanı Gazi Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Omaç’a maddi manevi tüm desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Omaç; "Sizler orada yarışırken bizde burada sizleri takip ettik. Başarınız tevazu gösterilecek bir şey değil. Okullarımızda kim güzel bir şey yapıyorsa bizler de her zaman onun yanındayız."dedi.

İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR

Belediye Başkanı Gazi Şahin; "İnanmak başarmanın yarısıdır sözünün ne kadar da doğru olduğunu çocuklarımız bizlere aldıkları madalya ile bir kez daha göstermiş oldu. Medeni cesaretlerinden ve başarılarından dolayı çocuklarımızla gurur duyduğumu belirtiyor, tebrik ediyorum. Öğretmenimize ve Okul Müdürümüze de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

Öğrencilerin elleri ile hazırladıkları ikramlardan tadan Başkan Şahin, birincilik kupası alan öğrencileri altın ile ödüllendirdi, tebrik etti, başarılarının devamı diledi.

Editör: TE Bilisim