Haber Merkezi - 28. yılında sinemaseverlerle buluşacak olan “Türkiye Almanya Film Festivali” tam 1 ay sonra, 8 Mart 2024 tarihinde açılış galasıyla başlayacak. Saat 19.00'da Tafelhalle'de gerçekleşecek olan festivalin galasında, müzikal anlamda başarılı ikili Hildegard Pohl ve Yogo Pausch sahne alacak. Klasik ve caz müziği arasında bir yolculuğa çıkaracak olan müzisyenlerin konserinin ardından, onur ödülü sahibi oyuncular İris Berben ve Hale Soygazi’e ödülleri takdim edilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan "23 Nisan" için özel konser Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan "23 Nisan" için özel konser

Unnamed-8

8 Mart’ta başlayıp 17 Mart’a kadar devam edecek olan festivalin açılış filmi ise belli oldu. Dünya prömiyerini Şubat ayı sonunda Berlinale'de gerçekleştirecek olan ve yönetmenliğini Aslı Özarslan’ın üstlendiği “Dirsek” filmi, festivalin açılış filmi olarak seçildi. Açılış töreninin ardından filmin gösterimi, saat 21.15’te başlayacak. Gösterime yönetmen Aslı Özarslan ve başrol oyuncusu Melia Kara da katılacak. Ebeveynlerinin ötesinde büyüme şansı yakalamaya çalışan Hazal’a odaklanan film, iş bulma bürosunun sonsuz eğitim programında sıkışıp kalma sürecini ve 18. yaş gününü kutlarken yaşadığı trajik olaya da odaklanıyor.

Türk Alman Film Fest

Editör: Haber Merkezi