Gazeteciler Cemiyeti 9. Köy Haber Merkezi, 6 Şubat depremlerinden etkilenen gazeteciler için telif destek programının ikincisi için çağrıda bulundu. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Hatay illerinde ikamet eden gazetecilere kaleme aldıkları haberler karşılığında telif ödenmesini hedefleyen program kapsamında brüt 800 Norveç kronu karşılığı Türk lirası telif ödemesi yapılacak.

Başvurusu kabul edilen gazetecilerin Gazeteciler Cemiyeti’nin eğitim platformuda bulunan, gazeteciliği mesleki ve akademik boyutlarıyla ele alan eğitim videolarını izlemesi gerekiyor. 

Son başvuru tarihinin 2 Haziran 2024 olduğu program kapsamında bir çağrı dönemi için başvurusu kabul edilen gazetecilere en fazla 5 haber için telif desteğinde bulunuluyor.

Program kapsamında hazırlanan haberler 9. Köy Haber Merkezi ve Gazeteciler Cemiyeti yayın organı 24 Saat Gazetesinde yayınlanacak.

Bakan Tunç: Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir Bakan Tunç: Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir

Katılım şartlarını incelemek ve başvuru için tıklayınız.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar