Haber Merkezi- Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşen Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, dondurulan Rus varlıklarının Ukrayna'nın yeniden inşası için kullanılmasıyla ilgili öneri sunacağını bildirdi. 

AB Komisyonu Başkanı, AB Komisyonu'nun 2023 Genişleme Paketi kapsamında gelecek hafta açıklayacağı "Ukrayna Raporu" öncesinde başkent Kiev'e önceden duyurulmayan bir ziyarette bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ortak basın toplantısında konuşan von der Leyen, "Mükemmel bir ilerleme kaydettiğinizi söylemeliyim" diye belirtti. 

On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice erişim sağlıyor On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice erişim sağlıyor

AB Komisyonu Rusya'ya yönelik 12'nci yaptırım paketi hazırlığı

Gelecek haftalarda AB Konseyi'ne Ukrayna'nın çabalarını desteklemek için 50 milyar euroluk ek yardım teklifi götüreceğini açıklayan von der Leyen, dondurulan Rus varlıklarının Ukrayna'nın yeniden inşası için kullanılmasıyla ilgili de çok kısa zamanda öneri sunacağını bildirdi. Von der Leyen, Rusya-Ukrayna savaşı dolayısıyla, AB Komisyonu'nun Rusya'ya yönelik 12'nci yaptırım paketi hazırlığında olduğunu da kaydetti.

AB, Ukrayna'ya 23 Haziran 2022'de adaylık statüsü vermişti. 14-15 Aralık'ta düzenlenecek AB zirvesinde de katılım müzakerelerinin başlatılıp başlatılmayacağına karar verilmesi bekleniyor

Editör: Esin Özdemir