2026 FIFA Dünya Kupası'nda ilk maçına çıkmaya hazırlanan İran Milli Futbol Takımı, ABD'de yaşanan vize sorunu nedeniyle sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kaldı. Takımın medya departmanında görev yapan iki basın sorumlusunun ABD vizesi alamadığı açıklandı.
Takım Los Angeles'a geçti, basın ekibi geride kaldı
İran Milli Takımı, turnuvadaki ilk karşılaşması öncesinde Meksika'nın Tijuana kentinden ABD'nin Los Angeles şehrine hareket etti. Ancak takımın basın biriminde görev yapan iki yetkili, vize işlemlerinin sonuçlanmaması nedeniyle kafileye eşlik edemedi.
İran Milli Takımı'ndan resmi açıklama geldi
Yeni Zelanda maçı öncesinde İran Milli Takımı'nın basın departmanı tarafından yapılan açıklamada, iki medya görevlisinin halen ABD vizesi alamadığı belirtildi.
Açıklamada, "İran Milli Takımı'nın basın ekibinde görev yapan iki çalışma arkadaşımız henüz ABD vizesi alamadığı için takımla birlikte seyahat edememektedir. Bu durum güncel bilgilerin aktarılması ve paylaşılmasında gecikmelere neden olabilir. Yaşanan bu beklenmedik durum nedeniyle özür diliyor, anlayış ve sabrınız için teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.
Bilgi akışında aksamalar yaşanabilir
Vize sorunu nedeniyle takımın medya operasyonlarında geçici aksaklıklar yaşanabileceği belirtilirken, maç öncesi ve sonrasında yapılacak bilgilendirmelerin planlanandan daha geç paylaşılabileceği ifade edildi.
2026 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahiplerinden biri olan ABD'de yaşanan vize sorunu, turnuva öncesinde dikkat çeken gelişmeler arasında yer aldı. İran Milli Takımı'nın basın ekibine yönelik yaşanan bu durumun önümüzdeki günlerde nasıl çözüleceği merak konusu olmaya devam ediyor.




