İstanbul Barosu'ndan 'Netanyahu' çağrısı: "İvedilikle harekete geçilmeli"
İstanbul Barosu'ndan 'Netanyahu' çağrısı: "İvedilikle harekete geçilmeli"
İçeriği Görüntüle

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Akdeniz açıkları olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını duyurdu.

Akdeniz’de meydana gelen sarsıntı, bölgedeki sismik hareketliliği takip eden kurumlar tarafından kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Akdeniz açıkları olan 4,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Sarsıntının ardından herhangi bir olumsuz durum bildirilmezken, veriler AFAD tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Depremin derinliği ve konumu belirlendi

AFAD’ın paylaştığı teknik verilere göre, sarsıntının meydana geldiği nokta ve yerin altındaki derinliği tespit edildi. Depremin, Muğla'nın Datça ilçesine 267 kilometre uzaklıkta, 8,58 kilometre derinlikte meydana geldiği tespit edildi. Sarsıntının merkez üssünün Datça ilçesine olan mesafesi ve derinlik bilgisi, depremin etki alanının belirlenmesi açısından teknik ekiplerce not edildi.

AFAD'ın paylaşımı

Muhabir: Esin Özdemir