İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte aralıklarla etkili olan yağışların yarın daha da şiddetleneceği uyarısında bulundu. Özellikle Beykoz, Sarıyer, Şile ve Eyüpsultan çevresinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.
İBB tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin büyük bölümünün Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası ve Orta Akdeniz kaynaklı yağışlı sistemlerin etkisi altına girdiği belirtildi.
Bazı ilçelerde metrekareye 278 kilogram yağış düştü
Salı sabahı başlayan ve aralıksız devam eden kuvvetli sağanak nedeniyle Boğaz çevresi ile Avrupa Yakası'nın kuzey ve orta kesimlerindeki ilçelerde metrekareye 130 ila 278 kilogram arasında yağış düştüğü aktarıldı.
Gece saatlerinde yağışların kuzey ilçelerinde orta kuvvette, kentin diğer bölgelerinde ise hafif şekilde etkili olduğu kaydedildi. Gün boyunca İstanbul genelinde aralıklarla sürmesi beklenen yağışların, Arnavutköy, Eyüpsultan, Sarıyer, Beykoz ve Şile'de yer yer kuvvetlenebileceği ifade edildi.
AKOM'un değerlendirmesine göre yağışların yarın başta Beykoz, Sarıyer, Şile ve Eyüpsultan olmak üzere kent genelinde şiddetini artırması bekleniyor.
Yağış nedeniyle mahsur kalan 622 kişi kurtarıldı
İBB ekiplerinin yağışlar nedeniyle kentte mahsur kalan 622 kişiyi kurtararak tahliye ettiği bildirildi. Açıklamada, Şile Teke-Darlık Yolu ile Şile Geredeli Mahallesi Geredeli Caddesi dışındaki tüm yolların trafiğe açık olduğu bilgisi paylaşıldı.





