İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistinli sayısı 10 bine yaklaştı İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistinli sayısı 10 bine yaklaştı

Haber Merkezi - Almanya Başbakanı Olaf Scholz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarının ardından gerilimin daha fazla tırmanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Söz konusu gerilimin tırmandırılmaması konusunda uyarıda bulunduklarını kaydeden Scholz, "İran bu yolda devam etmemeli" dedi. 

Başbakan Scholz, Çin ziyareti kapsamında bulunduğu Çongçing kentinde gazetecilere açıklama yaptı. İran’ın İsrail’e yönelik hava saldırılarını kınadıklarını yineleyen Scholz, "Bu hiçbir şekilde savunulmayacak bir saldırıdır. Bu, durumun vahim bir şekilde tırmanmasıdır ve hiçbir şekilde kabul edilebilir, anlaşılabilir veya tahammül edilebilir değildir" ifadelerini kullandı.  

Öte yandan, bu durumun son 48 saatteki en önemli konu olduğuna dikkat çeken Scholz, durumu hükümet olarak yeniden değerlendirmek için bugün ilgili bakanlarla görüşeceğini ekledi. 

Editör: Haber Merkezi