Ankara Büyükşehir Belediyesi, Fatih Köprüsü’nde yapılacak birleştirme yapım işi kapsamında önemli bir altyapı çalışmasını hayata geçiriyor. 8 Ağustos 2025 Cuma gününden itibaren, Samsun-Konya Yolu üzerinde bulunan Fatih Köprüsü'nde yol aktarımı ve şerit daraltma uygulamaları başlayacak.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, trafik güvenliğinin sağlanması ve çalışmaların düzenli şekilde ilerleyebilmesi için sürücülerin alternatif güzergahları kullanmaları önem taşıyor. Özellikle yoğun saatlerde ulaşımda aksamaların yaşanabileceği belirtilerek vatandaşlara uyarı yapıldı.
Çalışmaların Ayrıntıları:
-
Başlangıç Tarihi: 8 Ağustos 2025
-
Çalışma Alanı: Fatih Köprüsü, Samsun-Konya Yolu üzeri
-
Uygulama: Yol aktarımı ve şerit daraltma işlemleri
-
Amaç: Köprü birleştirme yapım işi kapsamında altyapının güçlendirilmesi
-
Uyarı: Alternatif yollar tercih edilmeli, trafik levhalarına dikkat edilmeli
Ankara Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar süresince sürücülerin trafik yönlendirme levhalarına dikkat etmesini ve güvenlik önlemlerine uymalarını istedi. Yetkililer, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına planlanan alternatif rotaların kullanılmasının önemine dikkat çekti.
Güncel duyurular ve trafik akışı bilgileri için vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi X (Twitter) hesabı ve www.ankara.bel.tr web sitesini takip edebilir.
📢 DUYURU pic.twitter.com/czQpstGu4z
— Ankara Büyükşehir (@ankarabbld) August 6, 2025




