Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde boş bir arazide depolanan ahşap paletler henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ekipleri çok sayıda istasyondan müdahale etti.

Yangın, Yenimahalle ilçesine bağlı Yuvaköy Mahallesi'nde bulunan boş bir alanda meydana geldi. Alandaki paletlerin alev aldığını gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye adeta itfaiye filosu sevk edildi. Yangının sanayi bölgesine ve yerleşim yerlerine sıçrama riskine karşı İvedik OSB, Batıkent, Yakacık, Çakırlar ve Sincan itfaiye istasyonlarına bağlı ekipler ivedilikle olay yerine intikal etti.

Kısa sürede bölgeyi saran yoğun dumanların ardından yangın alanına ulaşan itfaiye erleri, alevlerin yayılmasını önlemek amacıyla dört bir koldan müdahale başlattı. Ekiplerin yoğun ve koordineli çalışmaları neticesinde yangın diğer alanlara sıçramadan kontrol altına alındı. Tonlarca ahşap malzemenin için için yanmaya devam etmesi nedeniyle, itfaiye ekiplerinin alandaki söndürme ve soğutma çalışmaları geç saatlere kadar yoğun bir şekilde sürdü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.




