Ankara’da dün akşam saatlerinde aniden bastıran ve kentin birçok noktasında hayatı olumsuz etkileyen şiddetli sağanak yağışın ardından, Keçiören ilçesinde meydana gelen yol çökmesine yönelik onarım çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Çok sayıda park halindeki aracın hasar gördüğü caddede açılan dev yarık, belediye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle kapatılıyor.

İlçeye bağlı Gülgün Sokak’ta yağış sularının zemini zayıflatması neticesinde yolda derin bir çökme meydana gelmiş, göçük esnasında sokak üzerinde park halinde bulunan araçlar kayan toprak ve asfalt parçaları nedeniyle maddi hasara uğramıştı.
Olayın hemen ardından harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi koordinasyonundaki saha ekipleri, Gülgün Sokak’ta kapsamlı bir kurtarma ve alt yapı rehabilitasyon çalışması başlattı. Bölgeye çok sayıda iş makinesi, kepçe ve hafriyat kamyonu sevk edilerek çöküntünün etrafı güvenlik şeridiyle çevrildi.

Çökme alanının dolgusu ve zemin sıkılaştırma faaliyetleri hummalı bir şekilde devam ederken, mahalle sakinleri de belediye personelinin yürüttüğü çalışmalara sahada destek veriyor.




