La Liga'nın Madrid derbisinde Atletico Madrid, Real Madrid’i tarihi bir skorla 5-2 mağlup etti. Maçın ilk yarısı 2-2 berabere tamamlanırken, ikinci yarıda etkili bir oyun sergileyen Atletico, farkı açarak galibiyete uzandı. Bu sonuçla Real Madrid, bu sezon ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

A R D A G Ü L E R-1

Arda Güler’in Penaltı Pozisyonu Tartışma Konusu Oldu

Amed Spor, hücum hattını Sara Vranić ile güçlendirdi
Amed Spor, hücum hattını Sara Vranić ile güçlendirdi
İçeriği Görüntüle

Derbide Arda Güler, maçın ilk 11’inde yer alırken, hem gol hem de asistle dikkat çekti. Ancak, karşılaşmanın ikinci yarısında Arda'nın Atletico Madrid oyuncusu Nico Gonzalez'e yaptığı müdahale, İspanya’da büyük bir tartışma yarattı. Bu pozisyon sonrası hakem penaltı kararı verdi ve Atletico Madrid, 2-1 öne geçerek önemli bir avantaj sağladı.

Eski İspanyol hakemler, pozisyonu değerlendirdi. Ünlü hakem Matheu Lahoz, "Bana göre penaltı olmamalı. Tehlikeli hareketi yorumlamak isterseniz, ceza sahası içinde olduğu için dolaylı faul olur, asla penaltı olmaz." diyerek kararın yanlış olduğunu savundu. Marca'nın hakem analisti Perez Burrull ise, "Bu, dikkatsiz bir hareket ve temas nedeniyle verilen bir penaltı. Bacağı kaldırıyor ve Nico'ya çarpıyor, ancak kırmızı kart gerektiren bir durum yok." şeklinde konuştu.

Muhabir: Kağan Karacehennem