Bugünün Resmi Gazetesi (1 Ağustos 2026 tarihli Resmi Gazete)
Bugünün Resmi Gazetesi (1 Ağustos 2026 tarihli Resmi Gazete)
İçeriği Görüntüle

Artvin’in ulaşım can damarlarından biri olan Artvin-Hopa karayolu, Borçka ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Yamaçtan kopan dev kaya parçaları ve toprak kütlesi yolu tamamen kapatırken, ekiplerin yoğun çalışmasıyla trafik tek şeritten kontrollü olarak verilmeye başlandı.

Demirciler Mevkisinde Yol Çift Yönlü Kapandı

ANKA Haber Ajansı'ndan Uğur İstanbullu'nun haberine göre olay, Artvin-Hopa karayolunun Borçka ilçesi geçişindeki Demirciler Köyü mevkisinde meydana geldi. Sağanak yağışların ardından yumuşayan toprağın etkisiyle yamaçtan kopan kaya kütleleri ve toprak yığını asfalta sürüklendi. Şans eseri o esnada yoldan bir aracın geçmemesi olası bir faciayı önlerken, yol çift yönlü olarak trafiğe kapandı.

1,5 Saatlik Bekleyiş ve Uzun Kuyruklar

Heyelanın ardından karayolunda ulaşım tamamen dururken, her iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. İhbar üzerine bölgeye ivedilikle Karayolları ekipleri ve iş makineleri sevk edildi.

Yaklaşık 1,5 saat süren hummalı bir çalışma yürütüldü. Yol, iş makineleriyle yapılan temizlik sonrası tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açıldı. Bölgede yeni bir heyelan riskine karşı jandarma ve emniyet ekipleri güvenlik önlemlerini artırdı.

Sürücülere "Yeni Heyelan" Uyarısı

Yetkililer, bölgede devam eden yağışlar ve zeminin gevşek olması nedeniyle yeni kaya düşmelerinin yaşanabileceği konusunda sürücüleri uyardı. Karayolları ekiplerinin yoldaki kalıntıları tamamen temizlemek ve güvenliği sağlamak için bölgedeki çalışmaları sürdü.

Kaynak: Haber Merkezi