Olayda Bülent Gezer, Suat Temel ve Afganistan uyruklu Kerimullah Azizullah çığ altında kaldı. Bölgeye sevk edilen ekipler, Suat Temel’in cansız bedenine ulaşırken, Bülent Gezer ve Kerimullah Azizullah’ın hâlâ çığın altında olduğu bildirildi.
Bölgede etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle arama kurtarma çalışmaları geçici olarak durdurulurken, çalışmaların yarın yeniden başlatılacağı ifade edildi. Çığ nedeniyle çok sayıda koyunun da telef olduğu kaydedildi.
Artvin Valisi Turan Ergün, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu ihbar üzerine arkadaşlarımızı Emniyet, Jandarma, AFAD, Ünike, yine Ardanuç Belediyemizden arkadaşlar, bizim arama kurtarma ekiplerimiz, Rize'den de dahil olmak üzere bütün koordineyi sağlayarak çıktık ve buraya geldik zaten. Bir sürüyü özellikle bizim bu Oltu tarafındaki yaylalarda otlatıp biz Ardanuş'a getiren 6 çoban yaklaşık bin 200 civarında küçükbaş hayvandan oluşan sürüyü getirirken çığa maruz kalmış.
Bu çığda şu anki belirlemelerimize göre 3 kişinin çığ altında kaldığını ihbarını aldık. 3 vatandaşımız ise çığa maruz kalmamış 3 çobanımız onları bizim ilk ulaşan arama kurtarma ekiplerimiz köylerimizle beraber kurtardılar. Bunun yanında tabii oradaki sürüyü de hareket ettirmek öyle oldukça sıkıntılı bir süreçti. Çünkü olay yerinde özellikle afet oluşan alanda çığ alanında 3.5 4 metre bir kar yığıntısı var ve 1 kilometrelik bir 1 kilometrekarelik bir alanda çalışma yaptı arkadaşlarımız. Biz burada özellikle JAK, AFAD, arama kurtarma ekiplerimiz, UMKE’miz ve bizim iki akreditli kuruluşumuz var. ÇAK ve Hopak diye arama kurtarma timlerimiz. Onların da katılımıyla 90 kişiydik, 100 oldu bu sayı. Bunlarla beraber bu arama kurtarma çalışmalarına başladık. Diğer taraftan da köylülerimizle birlikte oradaki sürünün tahliye edilmesi çalışmasını yürüttük. Çok şükür o tahliyeyi gerçekleştirdik. oradan bütün aşağı yukarı bine yakın küçük baş hayvan kurtuldu. Onları şu anda yaya olarak köye devam ediyor onlar yolda. Arama kurtarma ekiplerimiz maalesef bir kişinin cansız bedenine ulaştılar. İki kişinin şu anda halen çığ altında olduğunu değerlendiriyoruz. Şu anda burada tabii şiddetli bir fırtına var. Hele tam bölgede fırtına çok da fazla. Yeni bir çığ tehlikesine karşı oradaki arama kurtarma ekiplerimiz şu an itibariyle arama kurtarma çalışmasına ara verdiler. Yarın havanın ışımasıyla birlikte tekrar arama kurtarma çalışmalarına başlayacaklar. Ben vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Diğer vatandaşlarımıza inşallah sağ ulaşırız diyorum ama tabii süre de çok geçti. Durum bundan ibaret. Biz de gecede buradayız, vatandaşlarımızda bulunana kadar…”




