Haber Merkezi - Önce bir dijital platformda gösterilmesi için çekilen fakan Ermeni Lobisi'nin çalışmaları yüzünden Türkiye'de sinema ve televizyonda gösterilen Atatürk filminin ikincisi tekrar vizyona girecek. Yapımcılar filmin üçüncüsünün çekilmesi için ise kolları sıvadı.

Niğde'de Geleneksel Türk Tiyatroları Buluşmaları etkinliği düzenlendi Niğde'de Geleneksel Türk Tiyatroları Buluşmaları etkinliği düzenlendi

Hürriyet'ten Deniz Boy'un haberine göre filmin yapımcısı Lanistar Media ve Türkiye Özel Okullar Derneği’nin (TÖZOK) iş birliği ile üçüncü film hayata geçecek. Lobi  faaliyetleri ve terör örgütlerinin tehditleri nedeniyle pek çok ülkede dağıtımı ile galaları yapılamayan “Atatürk” filminin üçüncüsünü çekeceklerini açıklayan filmin yapımcılarından Saner Ayar, "Veriler bize ‘Üçüncü filmi yapmayın’ diyor. Organize şekilde kurumlardan baskılar aldık, dünyanın pek çok yerinde tehdit edildik o yüzden üçüncüsünü yapacağız. Yabancı dağıtımcı şirketleri aldıkları tehdit telefonları ile filminizi dağıtmıyorlar. Kişisel tehditler değil, bunlar organize şekilde kurumlardan gelenler. O nedenle bu filmi yapacağız" dedi. 

Muhabir: Haber Merkezi