Atila GÜVENÇ Ankara Golf Kulübü, Ata Turnuvası yapıldı Ata Turnuvası kupalarını bu yıl Gülay Dora, Zekiye Engez, C...

Atila GÜVENÇ

Ankara Golf Kulübü, Ata Turnuvası yapıldı

Ata Turnuvası kupalarını bu yıl Gülay Dora, Zekiye Engez, Ceyda İlhan, Hasan Bayazıt, Osman İlhan ve Hüseyin Turgut kazandı Ankara Golf Kulübü (AGK) Atatürk Haftası nedeniyle iki ayrı günde; büyükler ve juniorlar arasında Ata Turnuvası adı ile anlamlı bir turnuva düzenledi. AGK'nin Ahlatlıbel'de bulunan sahasında büyükler arasında, kadınlar ve erkekler kagorilerinde stableford formatında yapılan turnuvanın birincileri Ata Kupa'sının sahibi oldular. 10 Kasım 2021 günü oynanan turnuvada; Gülay Dora, Zekiye Engez, Ceyda İlhan, Hasan Bayazıt, Osman İlhan ve Hüseyin Turgut bu yıl kupaya adlarını yazdırdılar. Juniorlar arasında ise Ata Kupası 13 Kasım 2021 cumartesi günü AGK'nin kendi sahasında oynandı. Kadınlar kategorisi kazananları Ata Turnuvası Kadınlar A Kategorisinde AGK Kaptanı Gülay Dora 41 puanla birinci, Peri İslamoğlu 36 puanla ikinci ve Nursel Başeğmez 33 puanla üçüncü oldu. Kadınlar B kategorisinde Zekiye Engez 35 puanla birinci olurken, Eda Kutay 33 puanla ikinci ve Kader Doğan 32 puanla üçüncülüğü elde etti. Kadınlar C Kategorisinde ise 33 puanla Ceyda İlhan birinci olurken ikinciliği Müge Yazgan 30 puanla ve Aysel Çavuşoğlu da 28 puanla üçüncülüğe adını yazdırdı. Erkekler kategori kazananları Bu yıl Ata Kupası erkekler arasında kategori birincileri çok az puan farkı ile belirlendi. Erkekler A Kategorisi birincisi toplam 29 puanla Hasan Bayazıt olurken, Metin Akman 28 puanla ikinci ve Emin Caner de 27 puanla üçüncü olarak sıralamada yer aldı. Erkekler B Kategorisi birinciliğini 34 puanla Osman İlhan elde ederken, ikinciliği İGK'den Mehmet Kılavuz 33 puanla ve üçüncülüğü de 27 puanla Turan Mutlu kazandı. Erkekler C kategorisi birincisi Hüseyin Turgut 35 puanla, ikincisi 35 puanla Serkan Çınar ve üçüncüsü de 34 puanla Mansur Özdoğan olarak belirlendi. Juniorlar Ata Turnuvası Ankara Golf Kulübü genç golf oyuncuları için de Ata Kupasını 13 kasım 2021 cumartesi günü kendi sahasında oynattı ve kazananlara madalyalarını verdi. Yıldızlar A ve B ile Minikler kategorisinde yapılan turnuvada kazananlar kadar turnuvaya katılanların tümü bu turnuvada oynamaktan büyük guru duydular. Ata Kupası Juniorlar sonuçları ise şöyle oldu. Yıldızlar A Kategorisi; 1. Semih Engez (42 Puan), 2. Çınar Mehmet Erduran (Puan), 3. Erin Neva Yeniçelik (31 Puan). Yıldızlar B Kategorisi;1. Ali Dora Özdoğan (37 puan), 2. Elif Demirci (33 puan), 3. Nuh Acar (27 puan). Minikler Kategorisi; 1. Batu Erbora (19 Puan), 2. Deniz Doğan (17 Puan), 3. Defne Keskin (11 Puan).

KGK Atatürk'ü Anma Kadınlar Kupası'nı en iyi Gross'la Eylül Başak Koç kazandı

[caption id="attachment_227920" align="alignright" width="700"] Klassis Golf Kulüp Atatürk'ü Anma Turnuvası kazananları[/caption] Klassis Golf Kulübü (KGK) Kadın Kaptanı Şefika Kırçuval tarafından düzenlenen Atatürk'ü Anma Golf Turnuvası 2021, Klassis Marmara Golf Kulübünün şampiyona sahasında 10 Kasım 2021 günü yapıldı. Klassis Golf Kulübünde kadınlar arasında oynanan KGK Atatürk'ü Anma Kadınlar Kupasını en iyi gross skoru yapan Eylül Başak Koç kazandı. Turnuvada özel ödüllerden Longest drive Fatma Aytaç ve Nearest to pin ise Oya Kocailik'in oldu. Kadınlar arasında A ve B kategorilerinde Silivri'de bulunan kulüp sahasında yapılan turnuva sert bir havada oynandı. Turnuva ile ilgili olarak KGK Kadın Kadın Kaptanı Şefika Kırçuval " Atatürk'ü anmak için 10 Kasım günü gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı günde birlikte olan, soğuk havaya rağmen tüm oyunu eksiksiz tamamlayan kadın oyuncularımızla Atamızı andık." dedi. 10 Kasım Atatürk'ü Anma turnuvasının sahibi en iyi Gross puanı yapan Eylül Başak Koç olurken turnuvanın kategorilerinde ilk sıraları paylaşanları da kupalarını aldılar. Kadınlar A kategorisinde birinci Eylül Başak Koç, ikinci Elif Kırçuval ve üçüncü Özlem İspartalıgil oldu. Kadınlar B kategorisi'nde ise Oya Vardar birinci, Işık Bener ikinci ve Lidya Atalay üçüncü olarak sıralamayı paylaştılar.

Kemer Golf Kulüp Atatürk'ü Anma Kupası 2021 Mehmet Kazan'ın

İstanbul'da Kemer Country Golf Kulübü'nün Atatürk Haftası kapsamında 10 Kasım günü düzenlediği Atatürk’ü Anma Kupası’nın kazananı Mehmet Kazan oldu. Turnuva kadınlar A ve B, erkekler A, B, C kategorilerinde kulübün şampiyona sahasında yapıldı. En iyi groos ile Mehmet Kazan kupayı kucaklarken kategorilerinde Beyhan Goldman Benardete, Dide Bozoğlu, Murat Şarsel, Engin Aksoy, Ertuğrul Arıkonmaz kazandılar. Turnuvanın diğer ödüllerine ise Ladies Nearest To The Pin; Evrim Çetin, Men’s Nearest To The Pin; Halit Berdan, Ladies Longest Drive; Beyhan Goldman Benardete, Men’s Longest Drive; Turgay Akbal iyi vuruşları ile sahip oldular. Kadınlar A Kategorisi; 1. Beyhan Goldman Benardete, 2. Nükhet Sebükcebe, 3. Lone Lassen. Kadınlar B Kategorisi; 1. Dide Bozoğlu, 2. Beyza Şenkaya, 3. Melis Yakupoğlu. Erkekler A Kategorisi; 1. Murat Şarsel, 2. Ahmet Kaya, 3. Mehmet Kazan. Erkekler B Kategorisi; 1. Engin Aksoy, 2. Taner Ankara, 3. Cüneyt Keskin. Erkekler C Kategorisi; 1. Ertuğrul Arıkonmaz, 2. Refik Gündoğar, 3. Murat Erdoğan. [caption id="attachment_227924" align="alignright" width="299"] Levent Egeli[/caption]

Dostluk Turnuvasının kazananı İzmir Golf Kulübü

İzmir'de İzmir Golf Kulübü, Kuşadası Golf Kulübü ve İstanbul Klassis Golf Kulübü golcülerinin arasında bir Dostluk Turnuvası oynandı. İzmir Golf Kulübü ve Klassis Golf Kulübü arasında oynanan Dostluk Turnuvası'nın kazananı İzmir Golf Kulübü oldu. İzmir'de geride bıraktığımız hafta sonunda oynanan kulüp takımları karşılaşmasının yanısıra bireysel kategori ödülleri de sahiplerini buldu. Bireysel kategoride Levent Egeli yer aldığı turnuvada 3 günde 3 kupa kucaklayanlardan oldu. İstanbul Golf Levent Egeli 5-6-7 Kasım 2021'de İzgk-Klassis Dostluk Kupası Takımı, KİK Dostluk kupası Cat B, KİK Dostluk Kupası Takımı kupalarının sevincini yaşadı. Dostluk Turnuvasının 1'inci günü Urla'da oynanırken İzmir Dostluk Turnuvasını, Klassis Golf Kulübü 529 puan ve İzmir Golf Kulübü 576 puanla tamamladı ve Dostluk Kupası İzmir Golf kulübünün oldu. Cumartesi ve Pazar günü Kuşadası sahasında gerçekleştirilen turnuvada ise Kuşadası Golf kulübü 741 puan, Klassis Golf Kulübü 770 puan ve İzmir Golf Kulübü 816 puanla oyunu tamamladı. İzmir Golf Kulübü turnuvanın kazananı oldu. Her zaman dostluğun önde olduğu turnuvalara kulüpler arasında devam edilecek.