Fenerbahçe’de yeni sezon öncesi transfer gündeminin ilk sıralarında santrfor takviyesi yer alıyor. Sarı-lacivertli ekipte Borussia Dortmund forması giyen Serhou Guirassy için yapılan girişimlerde Alman kulübünün 40 milyon euroluk bonservis talebinde ısrarcı olduğu öne sürüldü. Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe’nin alternatif planını devreye aldığı ve Crystal Palace’ın Fransız golcüsü Jean-Philippe Mateta’yı gündemine aldığı iddia edildi.

AZİZ YILDIRIM'DAN DORTMUND'A REST
Fenerbahçe’de transfer çalışmaları seçim süreciyle birlikte hareketli bir gündeme taşınırken, Aziz Yıldırım’ın Borussia Dortmund’un Guirassy için belirlediği yüksek bonservis bedeline sıcak bakmadığı öne sürüldü. Alman kulübünün 40 milyon euroluk talebinden geri adım atmaması, sarı-lacivertli cephede farklı santrfor seçeneklerinin masaya yatırılmasına neden oldu.
Serhou Guirassy için yürütülen temaslarda Dortmund’un pazarlık payını sınırlı tutması sonrası Fenerbahçe’nin bu dosyada beklemeye geçtiği belirtildi. Transferde mali dengenin korunmasını hedefleyen sarı-lacivertli yönetimin, benzer seviyede katkı verebilecek alternatif isimlere yöneldiği ifade edildi.

DORTMUND 40 MİLYON EURO'DA DİRETİYOR
Fenerbahçe’nin hücum hattını güçlendirmek amacıyla gündemine aldığı Serhou Guirassy için Borussia Dortmund’un 40 milyon euroluk bonservis bedelinde ısrar ettiği iddia edildi. Alman temsilcisinin golcü oyuncu için belirlediği rakamı düşürmemesi, transfer sürecinin önündeki en önemli engel olarak gösterildi.
Sarı-lacivertlilerin Guirassy transferinde oyuncunun performansı ve takıma sağlayabileceği katkı nedeniyle girişimlerde bulunduğu, ancak bonservis talebinin yüksek bulunması nedeniyle sürecin zora girdiği aktarıldı. Fenerbahçe cephesinde bu gelişmenin ardından transfer listesindeki diğer isimler için temasların hızlandırıldığı öne sürüldü.
FENERBAHÇE’DE YENİ HEDEF JEAN-PHILIPPE MATETA
Guirassy transferinde maliyetin yükselmesi üzerine Fenerbahçe’nin Crystal Palace forması giyen Jean-Philippe Mateta’yı gündemine aldığı iddia edildi. 28 yaşındaki Fransız santrforun sarı-lacivertlilerin transfer listesinin üst sıralarına çıktığı belirtilirken, İngiliz kulübünün belirli bir bonservis seviyesine ulaşılması halinde oyuncunun ayrılığına onay verebileceği öne sürüldü.
Jean-Philippe Mateta’nın fizik gücü, ceza sahasındaki etkinliği ve Premier Lig tecrübesi nedeniyle Fenerbahçe’nin ilgisini çektiği ifade edildi. Crystal Palace ile sözleşmesi bulunan Fransız futbolcu için yaklaşık 30 milyon euro seviyesindeki bir teklifin İngiliz kulübünü ikna edebileceği iddialar arasında yer aldı.

İSMAİL KARTAL’DAN MATETA İÇİN OLUMLU RAPOR
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın da Jean-Philippe Mateta transferine sıcak baktığı öne sürüldü. Fransız golcünün oyun yapısı, hava toplarındaki etkisi ve ceza sahası içindeki bitiriciliği nedeniyle sarı-lacivertli takımın hücum planına uygun görüldüğü belirtildi.
İsmail Kartal’ın yeni sezon yapılanmasında santrfor bölgesine doğrudan katkı verebilecek bir isim istediği, Mateta’nın da bu doğrultuda değerlendirilen oyuncular arasında öne çıktığı kaydedildi. Fenerbahçe’de teknik heyetin, transfer edilecek golcünün hem Süper Lig’de hem de Avrupa hedeflerinde takıma katkı sağlamasını beklediği ifade edildi.

LONDRA’DA İLK TEMAS İDDİASI
İngiliz basınında yer alan haberlere göre Aziz Yıldırım’ın 7 Haziran’daki seçim öncesinde Londra’da Jean-Philippe Mateta’nın menajeri Paul Latouche ile bir görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü. Bu temasın, Fenerbahçe’nin Mateta transferindeki ilgisini gösteren ilk adımlardan biri olduğu iddia edildi.
Görüşmede oyuncunun şartları, Crystal Palace’ın olası bonservis beklentisi ve transfer sürecinin nasıl ilerleyebileceği konusunda fikir alışverişi yapıldığı ileri sürüldü. Fenerbahçe cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Mateta isminin sarı-lacivertlilerin santrfor listesinde önemli bir yer tuttuğu belirtildi.

MATETA TRANSFERİNDE SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?
Fenerbahçe’nin Jean-Philippe Mateta transferinde Crystal Palace’ın talep edeceği bonservis bedeline göre hareket edeceği ifade ediliyor. İngiliz ekibinin yaklaşık 30 milyon euro seviyesindeki bir teklif karşılığında transfer görüşmelerine kapı aralayabileceği iddia edilirken, sarı-lacivertlilerin mali şartları değerlendirdiği öne sürüldü.
Santrfor transferini kısa süre içinde netleştirmek isteyen Fenerbahçe’de Guirassy ve Mateta dosyalarının eş zamanlı olarak takip edildiği belirtiliyor. Borussia Dortmund’un 40 milyon euroluk talebinden geri adım atmaması halinde sarı-lacivertlilerin Mateta için daha somut adımlar atabileceği ifade ediliyor.

FENERBAHÇE’DE MATETA PLANI ÖNE ÇIKIYOR
Fenerbahçe’de yeni sezon planlaması kapsamında santrfor transferi için çalışmalar sürerken, Jean-Philippe Mateta ismi gündemdeki yerini koruyor. Borussia Dortmund’un Serhou Guirassy için 40 milyon euroluk bonservis bedelinde ısrarcı olması, sarı-lacivertli ekibin alternatif arayışını hızlandırdı.
Aziz Yıldırım’ın Londra’da Mateta’nın menajeriyle görüştüğü iddiası, transfer sürecine ilişkin dikkat çeken gelişmelerden biri oldu. Fenerbahçe’nin Fransız golcü için nasıl bir teklif hazırlayacağı ve Crystal Palace’ın bu teklife vereceği yanıt, önümüzdeki günlerde transfer gündeminin önemli başlıkları arasında yer alacak.





