Haber Merkezi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ukrayna'nın Yeniden İnşası Forumu"nda açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin stratejik olarak önemli bir konumda yer aldığını vurguladı. 

Türkiye'den 4 saatlik uçuş mesafesiyle 67 ülkeye tam 4 saatte ulaşılabildiğine dikkat çeken Uraloğlu, 40 trilyon dolarlık bir gayri safi milli hasıla elde edildiğini kaydetti.

"8,5 trilyon dolarlık da bir ticaret hacminden konuşuyoruz" diyen Uraloğlu, "Dolayısıyla Türkiye'nin böyle stratejik bir konuma sahip olduğunu görüyoruz" dedi. 

Öte yandan, geçmişten beri tartışılan ama bugünlerde gündemde daha yoğun yer alan nakliye, ulaşım ve ticaret koridorlarına işaret eden Uraloğlu, Türkiye'nin, orta koridorun en önemli noktasında bulunduğunu ekleyerek, şunları söyledi: 

"Bugün düşündüğümüz kalkınma yolunu hayata geçirmiş olsaydık, Pekin'den çıkan bir yük Londra'ya sadece 26 günde ulaşabilecekti. Süveyş kanalından 35 günde ulaşabiliyor ama yaşanan sıkıntılardan dolayı bu Ümit Burnu'na ağırlıklı olarak dönmüş durumda ve yaklaşık 45 günde bu nakliye, ticaret gerçekleşebiliyor." 

9 ilde çocuk istismarcılarına operasyon: 9 kişi yakalandı 9 ilde çocuk istismarcılarına operasyon: 9 kişi yakalandı

Ayrıca, Irak ve diğer bölge ülkeleri ile yürüttükleri, Irak'ın Fav Limanı'ndan Türkiye'yi demir yoluyla kat eden ve aynı zamanda Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz'deki limanlara bağlanan 1200 kilometrelik Kalkınma Yolu Projesi'ni hayata geçirmeyi planladıklarını aktaran Uraloğlu, yıl içerisinde bu noktada önemli bir aşama kaydedeceklerini ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi