Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından orman yangınlarına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Açıklamaya göre Antalya'nın Alanya ilçesi, Kocaeli'nin Dilovası ilçesi ve Balıkesir'in Marmara Adası'nda çıkan yangınlar tamamen kontrol altına alındı.

İzmir Buca orman yangınında ise büyük ölçüde kontrol sağlanırken, Aydın'ın Çine ve Balıkesir'in Susurluk ilçelerindeki müdahale çalışmaları devam ediyor.

Orman yangınlarında kontrol altına alınan bölgeler açıklandı

Bakan Yumaklı'nın verdiği bilgilere göre, orman teşkilatı personeli ile hava ve kara ekipleri yangınlara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugün çıkan Antalya'nın Alanya ilçesi Tepe Mahallesi, Kocaeli'nin Dilovası ilçesi ve Balıkesir'in Marmara Adası'ndaki orman yangınları tamamen kontrol altına alındı.

Fransa’daki yangınlarda ilk kez yaşandı: Prof. Dr. Doğanay Tolunay'dan 'ateş bulutu' uyarısı
Fransa’daki yangınlarda ilk kez yaşandı: Prof. Dr. Doğanay Tolunay'dan 'ateş bulutu' uyarısı
İçeriği Görüntüle

İzmir Buca orman yangınında son durum

Açıklamada, İzmir Buca orman yangınında büyük ölçüde kontrol sağlandığı belirtildi. Öte yandan, dünden bu yana müdahale edilen Aydın'ın Çine ilçesi ile Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki orman yangınlarını tamamen kontrol altına almak için çalışmaların kesintisiz şekilde sürdüğü bildirildi.

Bakan Yumaklıdan vatandaşlara çağrı

Bakan Yumaklı, vatandaşlara da yangın riskine karşı dikkatli olunması yönünde çağrıda bulundu. "Yeşil Vatan hepimizin" ifadesini kullanan Yumaklı, açık alanlarda ateş yakılmamasını, yangına neden olabilecek davranışlardan kaçınılmasını ve en küçük duman ya da alev görülmesi halinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulmasını istedi.

Kaynak: Haber Merkezi