Başkentte 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi öncesinde kent genelinde hazırlık çalışmaları yoğunlaştırıldı.

Zirvenin yapılacağı alanlar ve protokol güzergâhlarında çevre düzenleme, peyzaj ve yenileme çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Protokol güzergâhlarında düzenleme çalışmaları

Zirve kapsamında belirlenen güzergâhlarda yol kenarlarında peyzaj düzenlemeleri ve dikey bahçe uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Beklenen Kılıçdaroğlu-Demirtaş görüşmesinde yeni gelişme
Beklenen Kılıçdaroğlu-Demirtaş görüşmesinde yeni gelişme
İçeriği Görüntüle

Kentin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla hem görsel düzenleme hem de şehir estetiğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Ekipler, özellikle yoğun geçiş noktalarında bakım ve yenileme faaliyetlerine ağırlık veriyor.

Havalimanı güzergâhında görsel çalışmalar

Havalimanı hattı boyunca çeşitli noktalara NATO Zirvesi’ne ilişkin görseller, mesajlar ve bilgilendirme panelleri yerleştirildi. Ayrıca billboard uygulamalarıyla kent genelinde bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları yapılıyor.

Üst ve alt geçitlerde ise duvar yüzeylerinde süsleme ve görsel düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar geceli gündüzlü sürdürülüyor

Özal Bulvarı üzerinde yürütülen dikey bahçe çalışmalarında görev alan ekipler, hazırlıkların zirveye kadar tamamlanması için yoğun mesai harcıyor. Çalışmalarda görev alan mühendis Fatih Çetin, kent genelinde birçok ekibin eş zamanlı olarak çalıştığını belirtti.

Çetin, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının NATO Zirvesi’ne yetiştirilmesi için ekiplerin aralıksız çalıştığını ifade etti.

Kent genelinde hazırlıklar devam ediyor

Başkentte farklı kurumlar tarafından yürütülen çalışmalarla şehir genelinde ulaşım aksları ve önemli noktalar yeniden düzenleniyor. Zirve süresince kentte oluşabilecek yoğunluğa karşı hazırlıkların planlı şekilde sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi