Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze için oluşturulacak herhangi bir yönetim yapısının BM Güvenlik Konseyi’nin onayını alması gerektiğini belirtti.
Guterres, Doha’da düzenlenen Dünya Sosyal Zirvesi’nde yaptığı konuşmada,“Bize göre, Gazze’de kurulacak her türlü yönetim organı, Güvenlik Konseyi’nin yetki verdiği bir meşruiyete sahip olmalıdır” ifadelerini kullandı.
“Gazze ile Batı Şeria yeniden birleşmeli”
BM Genel Sekreteri, Gazze’deki geçiş sürecinin sonunda, bölgenin işgal altındaki Batı Şeria ile birlikte Filistin Yönetimi çatısı altında yeniden birleşmesi gerektiğini vurguladı.
Guterres ayrıca, yerel Filistin polis güçlerinin eğitilmesinin ve uluslararası toplumun bu sürece destek vermesinin önemine dikkat çekti.
Gazze’de bombardıman sürüyor
Öte yandan bölgede ateşkesin yürürlükte olmasına rağmen, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus çevresinde yoğun topçu ateşi ve hava saldırıları yaşandığı bildirildi.
Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin Han Yunus’un doğusundaki bölgelerde operasyonlarını sürdürdüğünü, Bureij Mülteci Kampı yakınındaki bazı noktaların da hava saldırılarıyla hedef alındığını aktardı.
Tel Aviv merkezli Walla haber sitesine göre, İsrail ordusu gece boyunca Han Yunus’un doğusuna yönelik bombardımanlarını sürdürdü.
Bölgedeki medya ablukası nedeniyle, uluslararası basın Gazze’den haberleri yalnızca yerel muhabirler aracılığıyla alabiliyor.



