Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) takviminde yer alan MOTUL 2026 Türkiye Karting Şampiyonası'nın üçüncü etap yarışları Bursa'da başladı. Bursa Uludağ Motor Spor Kulübü (BUMOSK) tarafından; Bursa Büyükşehir Belediyesi, Batı Kurumsal, Spor Toto, Motul, Aloft by Marriott ve Çelikyay Stay Mare’nin katkılarıyla düzenlenen organizasyon, genç pilotların kıyasıya mücadelesine sahne oluyor.
1480 metrelik pistte 60 genç pilot yarışıyor
Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi'nde yer alan 1480 metre uzunluğundaki Bursa Yarış Pisti'nde gerçekleştirilen şampiyonada yaşları 7 ile 18 arasında değişen 60 sporcu katılım sağlıyor. Batı Kurumsal Karting Yarışı kapsamında pilotlar; "micro", "mini", "junior" ve "senior" olmak üzere dört ayrı kategoride podyum mücadelesi veriyor.
Antrenmanlar ve sıralama turlarının tamamlanmasıyla başlayan organizasyonun ilk günü, tüm kategorilerde koşulacak iki eleme yarışı ile devam edecek. Şampiyonanın üçüncü ayağı, yarın gerçekleştirilecek final yarışlarının ardından düzenlenecek resmi ödül töreniyle tamamlanacak.
"Hedefimiz uluslararası yarışlara aday olmak"
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Bursa İl Temsilcisi Mitat Ülküden, kente kazandırılan yeni spor yatırımı ve şampiyona hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
"İlk defa Bursa Yarış Pisti'nde düzenlenen Türkiye Karting Şampiyonası'nın üçüncü ayağına tüm Bursalıları davet ediyorum. Yarışmacıların pisti tanıması için antrenmanlar gerçekleştirdik. Yeni bir pist, ilk defa çıkıyorlar. TOSFED ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin koordine ettiği Bursa'da ilk ulusal karting pisti oldu. Bunun için teşekkür ederiz. İnşallah böyle güzel bir tesiste uluslararası yarışlara da aday olmak istiyoruz."
Şampiyonada junior kategorisinde mücadele eden ve yaklaşık bir yıldır bu sporla ilgilenen Elif Yağmur Yeşiltay, yeni piste dair teknik izlenimlerini şu sözlerle aktardı:
"Teknik bir pist. Başta virajlara alışmakta zorlandım. Ondan sonra alıştım. Bu pistte pilotlarla kapışmak çok eğlenceli. Çünkü virajlar, çok güzel."
Sıralama turlarında başarılı bir derece elde eden 9 yaşındaki yarışmacı Kerem Çelikyay ise hedeflerini şu cümlelerle dile getirdi:
"Sıralamada 2. oldum. Çok mutluyum. Hedefim ralli pilotu ve dünya şampiyonu olmak."




