Çanakkale'nin Merkez ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın sonrası ekipler harekete geçti. Saraycık köyü yakınlarındaki ormanlık bölgede henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangının ardından bölgeye hava ve kara ekipleri sevk edildi.
Yangının kontrol altına alınması amacıyla Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler çalışma başlattı. Ekipler, alevlerin yayılmasını önlemek ve yangını kısa sürede kontrol altına almak için müdahalelerini sürdürüyor.
Yangına çok sayıda ekip ile müdahale ediliyor
İhbar üzerine bölgeye gönderilen ekipler arasında yangın söndürme helikopterleri, arazözler ve iş makineleri yer aldı. Çalışmalara karadan destek veren ekipler, yangının çevredeki ormanlık alanlara yayılmasını önlemek için mücadele ediyor.
Çanakkale Valisi Ömer Toraman da yangına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Toraman, Saraycık köyü kırsalında çıkan yangına 3 helikopter, 11 arazöz, 2 dozer ve 142 personelle müdahale edildiğini bildirdi.
Ekiplerin çalışmaları devam ediyor
Yangın bölgesinde ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için müdahalenin sürdüğünü belirtti.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemelerin ise ekiplerin çalışmalarının ardından yapılacağı öğrenildi.





