Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde CHP İlçe Başkanı Recep Önlü ve ilçe teşkilatı yöneticileri, partilerinden istifa ederek YENİ Parti'ye katıldı.

Önlü, yaptığı açıklamada, CHP'de siyaset yapma imkanlarının engellendiğini savunarak istifa ettiklerini belirtti. Önlü, "Mutlak butlan kararı ile CHP'nin iktidar yolunun kesilmesiyle, Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapma şansı vermeyenler bizim istifamıza neden olmuşlardır. Bu istifa yönetimsel bir istifa değildir. Halkın tabandan gelen istifadır" dedi.

CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katıldıklarını belirten Önlü, "Bu parti için köy köy dolaştık, köy köy oy toplamaya çalıştık, bu kırsalda, bu zor şartlarda mücadele ettik" diye konuştu.

Önlü'den CHP'li vekil Ali Fazıl Kasap'a tepki

Önlü, açıklamasında CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ı da eleştirdi. Kasap'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik sözlerine tepki gösteren Önlü, Kasap'a Hisarcık ilçesini ne sıklıkla ziyaret ettiğini ve ilçedeki etkinliklere katılıp katılmadığını sordu.

Önlü, "Ali Fazıl Kasap'a soruyorum: Siz, 2023 yılından bu yana, seçildiğiniz günden bu yana Hisarcık ilçesini kaç kez ziyaret ettiniz? Sorarım size Ali Fazıl Kasap. Hangi düğünümüze teşrif ettiniz? Hangi cenazemize katıldınız? Doktor olduğunuz halde, milletvekili olduğunuz halde hangi sağlık sorunlarıyla ilgilendiniz?" ifadelerini kullandı.

"YENİ Parti iktidar yürüyüşündedir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yürüyüşünün arkasında olduklarını söyleyen Önlü, buna karşın CHP'deki mevcut yönetimi eleştirdi.

Önlü, "Genel Başkanımız Özgür Özel'in yürüyüşünün arkasındayız. Fakat sizler, tarihin çöplüğünde, siyaset çöplüğünde yok olup gideceksiniz. YENİ Parti iktidar yürüyüşündedir" dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı CHP'den istifa etti
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı CHP'den istifa etti
İçeriği Görüntüle

YENİ Parti'nin çiftçinin, işçinin, emeklinin ve esnafın yanında olduğunu savunan Önlü, "Yepyeni, üreten bir Türkiye'de YENİ Parti iktidarına hazır olun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi