Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Bitlis’in Tatvan Belediye Eş Başkanı Mümin Erol hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını ve soruşturma tamamlanana kadar yürütmekte olduğu görev tedbiren dondurulduğunu açıkladı.
DEM Parti Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu tarafından yapılan resmi açıklamada, sürecin şeffaf ve objektif ilkeler doğrultusunda yürütüleceği vurgulandı.
Disiplin sürecinin gerekçelerine ve işleyişine ilişkin kurumsal açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Tatvan Belediye Eş Başkanımız Mümin Erol hakkında disiplin süreci başlatılmıştır. Bu sürecin sağlıklı ve objektif bir şekilde yürütülmesi amacıyla Mümin Erol’un yürütmekte olduğu belediye eş başkanlık görevi tedbiren dondurulmuştur. Disiplin süreci en kısa sürede tamamlanacak olup kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır."




