Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin birinci yılında Hatay’da yaptığı konuşmada “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi?” sözlerine CHP'den yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, "İller Bankası bize hiçbir şekilde kredi ve teminat vermezdi ve yıllarca bununla mücadele ettik. Belediyeler Birliği’nden daha doğru dürüst hibe araç bile alamadık" şeklinde yanıtladı. 

Dikili'de orman yangını: Müdahale sürüyor Dikili'de orman yangını: Müdahale sürüyor

Hatay'daki konuşmasına gelen tepkileri eleştiren Erdoğan, “Birileri çıkmış Hatay’daki aday tanıtım toplantımızdaki söylediğimiz ifadelerin üzerinde tepiniyor. Halbuki yıllardır şu hakikati kamuoyunun dikkatine getiriyoruz. Hükümet olarak partilere bakmaksızın tüm belediyelerin kamudan aldığı payı eksiksiz gönderiyoruz. Muhalefetin elindeki şehirlerde normalde kendilerinin yapması gereken yatırımları vatandaşlarımız mağdur olmasın diye hayata biz geçirdik. Ellerindeki onca kaynağa rağmen hizmet üretemeyen muhalefet belediyelerinin sorunları ise basiretsizliktir” sözlerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi