CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda görev yapan eski AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök hakkında iddialarda bulundu. Tanal, Gök’ün Harran Üniversitesi’ndeki akademik kariyeri boyunca intihal, sahte imza ve sahte belge kullandığını öne sürdü.

YENİ Parti heyetinden açlık grevindeki er gazi ve şehit ailelerine destek ziyareti
YENİ Parti heyetinden açlık grevindeki er gazi ve şehit ailelerine destek ziyareti
İçeriği Görüntüle

“Makale ve Tezleri Kaynak Göstermeden Kullandı”

Tanal, Gök’ün başkalarına ait makale, tez ve seminer çalışmalarını kaynak göstermeden kendi eseri gibi yayımladığını, soruşturma belgelerinde sahte imza kullanıldığı iddiasının yer aldığını belirtti

Tanal, “Belgeler, ‘Kopya edilen çalışma: …’ ibareleriyle açıkça hangi tezlerden ve makalelerden alıntı yapıldığını ortaya koyuyor. ‘Belgelerdeki imza bana ait değildir’ diyen akademisyen beyanı mevcut” ifadelerini kullandı.

Tanal açıklamasında, Harran Üniversitesi ve YÖK’e şu soruları yöneltti:

“Bu iddialar doğru değilse, hangi belgelerle yalanlayacaksınız? Doğruysa neden savcılığa suç duyurusu yapılmadı? Sahte imza iddiası varken neden adli süreç başlatılmadı? Dosya YÖK’e eksiksiz iletildi mi? Abdülkerim Gök’ün akademik unvanları — doçentlik, profesörlük — yeniden incelendi mi? Eğer bu iddialar doğruysa, ortada sahte unvan, sahte belge ve akademik hırsızlık vardır. Bunlar yalnızca disiplin suçu değil, TCK’ya göre resen soruşturulması gereken suçlardır. Yine iddialara göre;Doçentlik başvurusundan 3 yıl men cezası verildiği doğruysa, neden sahte belge iddiası Cumhuriyet Savcılığı’na bildirildi mi? TCK ve Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamına giren bu fiiller için neden adli süreç başlatılmadı? YÖK ve üniversite yönetimi bu dosyayı neden kamuoyuna açıklamıyor? Cumhurbaşkanlığı, doktorası ve doçentliği şaibeli olan birini nasıl böyle bir göreve getirebilir?”

Tanal, iddialar doğruysa ortada sahte unvan, sahte belge ve akademik hırsızlık olduğunu, bunların yalnızca disiplin suçu değil, Türk Ceza Kanunu’na göre resen soruşturulması gereken suçlar olduğunu vurguladı.

Muhabir: Nur Yıldız