Bayburt-Erzurum kara yolunun en kritik noktalarından biri olan Kop Dağı Geçidi’nde sabaha karşı meydana gelen çığ nedeniyle ulaşım tamamen durdu. Yoğun kar yağışının ardından yaşanan felaket sonrası ekipler yolu açmak için seferber oldu.
Sabaha karşı çığ düştü
Bayburt ve Erzurum illerini birbirine bağlayan kara yolu güzergahında, dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kop Dağı Geçidi mevkiinde biriken kar kütleleri, 20 Ocak 2026 Salı günü sabaha karşı büyük bir gürültüyle yola indi. Meydana gelen çığ nedeniyle kara yolu çift yönlü olarak trafiğe kapandı.
Olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen Karayolları ekipleri, yolu yeniden trafiğe açmak için yoğun bir çalışma başlattı. Çok sayıda iş makinesi ve kar püskürtme aracıyla çığ kütlelerini temizlemeye çalışan ekipler, bölgedeki tipi ve soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşıyor. Çalışmaların aralıksız sürdüğü, ancak güvenli geçiş sağlanana kadar yolun kapalı kalacağı bildirildi.
Güvenlik önlemleri kapsamında Bayburt Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri de güzergah üzerinde denetimlerini sıkılaştırdı. Sürücülerin can güvenliğini korumak amacıyla 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi -Aşağı Kop Köyü mevkilerinde araçların geçişine kesinlikle izin verilmiyor. Yolun kapalı olduğunu öğrenen sürücüler, güvenli noktalarda ve dinlenme tesislerinde beklemeye yönlendiriliyor.





