Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine gittiği Mısır'da, "Şarm el-Şeyh Anlaşması"nın imza törenine katıldı.
Tören öncesinde, Erdoğan'ı Uluslararası Fuar Merkezi'nde ABD Başkanı Trump karşıladı. İkili bir süre sohbet ettikten sonra birlikte fotoğraf çektirdi.
Trump, diğer ülke liderlerini de karşıladıktan sonra aile fotoğrafı çekildi. Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu liderler, imza töreni için salona geçti.
Törenin açılış konuşmasını ABD Başkanı Trump yaptı. Ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, "Şarm el-Şeyh Anlaşması"na imza attı. Tören sonrası liderler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
İmza töreninin ardından katılımcılar, "Şarm el-Şeyh Barış Zirvesi"nin yapılacağı salona geçti.




