Haber Merkezi -  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışının onaylanması konusunda konuştu. Yabancı ülkelere silah satışı konusunda Senato Dış İlişkiler Komitesi ile Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin değerlendirme ve varsa itiraz hakkı bulunuyor. Hem Senato hem de Temsilciler Meclisinin dış ilişkiler komiteleri, 26 Ocak'ta bildirimin yapıldığı gün yaptıkları açıklamalarla Türkiye'ye F-16 satışına onay verdiklerini açıklamışlardı.

ABD'nin Türkiye'ye 40 adet yeni F-16 Blok 70 savaş uçağı ve envanterdeki 79 uçak için ise modernizasyon kiti satışı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika Birleşik Devletleri ile bir süredir yürüttüğümüz F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte inşallah Türk savunma sanayi, bundan sonra daha hızlı yol alacaktır." ifadelerini kullandı.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'aile şirketine' dönüştüğü iddia edildi Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'aile şirketine' dönüştüğü iddia edildi

Türkiye, ABD'den 40 adet yeni F-16 Blok 70 savaş uçağı ve envanterindeki 79 uçak için ise modernizasyon kiti talep etmişti. Geçen yıl bazı Kongre üyelerinin F-16'ların satılmasını şarta bağlayan ek maddeleri ABD Savunma Bakanlığı Bütçe tasarısından çıkarılmıştı.

Editör: Haber Merkezi