Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Yarı Maratonu, Ankara'da gerçekleştirildi. Organizasyonda sporcular, 21 kilometre, 10 kilometre ve 4,4 kilometre kategorilerinde mücadele etti.

Dünya Kız Çocukları Günü’nde Türkiye tablosu
Dünya Kız Çocukları Günü’nde Türkiye tablosu
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanlığı Bulvarı'nda bulunan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi önünden başlayan yarışta start ve finiş noktası aynı yer olarak belirlendi.

Üç kategoride birinciler belli oldu

Yarışın 21 kilometre kategorisinde kadınlarda Hamide Doğangün, erkeklerde Ali Kaya birinciliği elde etti. 10 kilometre kategorisinde kadınlarda Pelinsu Şahin, erkeklerde Enbiya Yazıcı ilk sırada yer aldı. 4,4 kilometrelik parkurda ise kadınlarda Deniz Koyuncu, erkeklerde Uğur Kemal Derin yarışı birinci tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı Yarı Maratonu Tamamlandı

Protokol üyeleri de 4,4 kilometrelik parkurda koştu

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Ankara Valisi Yakup Canbolat ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Ahmet Karadağ da organizasyonun 4,4 kilometre kategorisinde yer aldı.

AASK'den 21 sporcu yarışlara katıldı

Anadolu Ajansı Spor Kulübünden (AASK) 21 sporcu, farklı kategorilerde mücadele etti. AASK Atletizm Branşı Sorumlusu ve başmuhabir Hasan Hüseyin Kul, 21 kilometrelik parkuru 1 saat 26 dakika 49 saniyede tamamladı. Kul, 40-44 yaş grubunda 6. sırada yer aldı.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan da AASK adına 21 kilometrelik parkurda koştu. Özhan, 1 saat 40 dakika 15 saniyelik derecesiyle 40-44 yaş grubunu 16. sırada tamamladı.

Parkurda renkli görüntüler oluştu

Bazı katılımcılar yarışı arkadaşları ve eşleriyle birlikte koştu. Organizasyon boyunca renkli görüntüler ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Yarı Maratonu, dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı