Haber Merkezi - Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Dışişleri Bakanlığı'na sekiz sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak. İlanda "Uygulamalı/yazılı ve sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 8 (sekiz) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır" ifadelerine yer verildi. Tam zamanlı 3 "yazılım uzmanı", tam zamanlı 1 "iş analisti", tam zamanlı 1 "ağ uzmanı", tam zamanlı 1 "bilgi güvenliği uzmanı" ve tam zamanlı 2 "sistem uzmanı" alımı yapılacağı belirtildi.

Başvuru şartları arasında  bilişim uzmanları için ayrıntılı bilgi ve deneyim gerektiren sertifikalar da yer alıyor. Bilgi güvenliği uzmanı pozisyonu için aranan genel şartlarının yanında Certified Ethical Hacker (CEH) Sertifikası'na sahip olunmasının tercih nedeni olarak belirtildi.Bu belgeye sahip olanlar etik hacker olarak adlandırılıyor ve siber korsanların sitelere sızma girişimine karşı kurumların internet sitelerindeki güvenlik açıklarını bularak sorunların giderilmesi sağlıyor. 

İlanda adayların "beyaz hacker" yetenekleri için şu sertifikalar tercih nedenleri arasında sayıldı:

"Tercihen, Certified Ethical Hacker (CEH), ECSA/LPT (Ec-Coincil Certified Security Analist/Licensed Penetration Tester), Offensive Security Certified Professional (OSCP), Web Application Penetration Tester (GWAPT) veya CPTE (Certified Penetration Testing Engineer) sertifikalarından en az birine sahip olmak veya ISO 27001 Baş Denetçi Sertifikası’na sahip olmak."

Alınacak uzmanlardan istenen yetenek ve deneyimler arasında bilişim sistemlerine ait güvenlik sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak, standart güvenlik araçlarında bilgi ve tecrübe sahibi olmak, sızma testleri ve güvenlik açığı değerlendirme araçları konusunda bilgi sahibi olmak, zafiyet yönetimi ve zafiyetlerin giderilmesi konusunda bilgi sahibi olmak, siber olaylara müdahale ekibi kurulum, yönetim ve dokümantasyon konularında bilgi sahibi olmak yer alıyor. 

Maaş "özel şartlar" başlığıyla belirlenecek

İlanda, işe alınacak personelin ücretlendirilmesiyle ilgili şu ifadeler yer aldı:

TikTok'ta çocuğu yaralıyken yayın yaptı: 'Karagül' isimli kullanıcının çocukları için karar verildi TikTok'ta çocuğu yaralıyken yayın yaptı: 'Karagül' isimli kullanıcının çocukları için karar verildi

“Aylık brüt sözleşme ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenler için sözleşme ücret tavanının ÖZEL ŞARTLAR başlığı altında belirtilen brüt sözleşme ücret tavanının katları ile çarpımı sonucu bulunacak tutar olacaktır. Ancak Kurum, tavan ücretin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.”

Muhabir: Haber Merkezi