Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Arçelik ve YongaTek işbirliğinde yerli çip tasarımına başlandı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Arçelik ve YongaTek işbirliğinde yerli çip tasarımına başlandı
Haber Merkezi - Önceki gün hayatını kaybeden eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller, Levent'te Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
 
ANKA'dan Onur Dursun'un haberine göre, Türkiye'nin 22'nci Başbakanı Tansu Çiller'in eşi, iş insanı Özer Uçuran Çiller, İstanbul Yeniköy’deki yalısında önceki gün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Özer Çiller için Levent Barbaros Hayreddin Paşa Camisi’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.
Törene Çiller ailesinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, TBMM Başkanvekili Celal Adan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Adalet Bakanı Mehmet Ağar, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, İBB Büyükşehir Başkan Adayı Murat Kurum, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de aralarında bulunduğu siyaset ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

"Ciddi manada ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdi"

Özer Uçuran Çiller'in özellikle ekonomi alanında ülkede hizmetleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, Çiller'in cenaze töreninde şöyle konuştu: 

"Şu anda musallada bulunan Özer kardeşimizin geçmişinden bu yana özellikle ekonomi alanında ciddi manada ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdi. Eşi Tansu Hanım, başbakanlığıyla ülkemize hizmet etmiş bir hanımefendi. Son dönemlerdeki rahatsızlığıyla uzun bir süre malum bir rahatsızlığı oldu. Uzun zaman bu çileyi çekti. Rabbim taksiratını hasenata tebdil ile inşallah makamlarını ali eder ve bizler de ondan ülkemiz için elde ettiğimiz imkanları yine ülkemizin geleceği için kullanma noktasında adımlarımızı atarız. Ben son dönemlerde kendisiyle tanışma fırsatı buldum. Rabbim mekânını ali eylesin. Mekanını cennet eylesin. Tüm tanıyanlarına, eşlerine dostlarına sabırlar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi