Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Irak’a resmi ziyarette bulanacak.

Irak’ın başkenti Bağdat’a gidecek olan Erdoğan daha sonra Erbil’i de ziyaret edecek. Erdoğan’ın Erbil ziyareti Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne Türkiye’den ilk cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret olacak.

Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da aralarında olduğu kalabalık bir heyet eşlik edecek.

Fidan, bugün Moritanya Dışişleri Bakanı’yla düzenlediği ortak basın toplantısında, Erdoğan’ın Irak'ı ziyaretinde 20'den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatların tamamlandığını söyledi.

Erdoğan kimlerle görüşecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bağdat’ta önce Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid sonra Başbakan Muhammed al Sudani ile görüşecek. Erdoğan’a aralarında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın da olduğu geniş bir heyet eşlik edecek.

Kalkınma Yolu ve Çin ile gerilim olasılığı

Erdoğan’ın Irak ziyaretindeki ana gündemlerinden birini Irak'taki PKK varlığı oluştururken, bir diğer gündemse Irak'a Türkiye'den sermaye akışı ve Kalkınma Yolu projesi olarak görülüyor.

Kalkınma Yolu projesi, Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı’ndan başlıyor, Bağdat ve Musul’dan geçerek Ovaköy Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriyor ve oradan Mersin Limanı’na ve Avrupa ülkelerine uzuyor. 

Editör: Haber Merkezi