Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde otluk alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Dokuz Mayıs Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede etkili oldu.
Mahallenin otluk alanında yangın çıktı
Mihalgazi ilçesine bağlı Dokuz Mayıs Mahallesi’nde bulunan otluk alanda çıkan yangın, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine ortaya çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, alevlerin kısa sürede yayıldığı bildirildi.
Ekipler bölgeye sevk edildi
İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri ile Mihalgazi Belediyesi ekipleri yönlendirildi. Ekipler yangına kısa sürede müdahale ederek alevlerin büyümesini engelledi.
Yangın kontrol altına alındı
Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı ve tamamen söndürüldü. Alevlerin söndürülmesinin ardından bölgede yeniden alevlenme riskine karşı soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.
Yangının çevredeki alanlara sıçramadan kontrol altına alınması olası daha büyük bir riskin önüne geçilmesini sağladı. Ekipler, bölgede bir süre daha kalarak olası duman ve ısı artışına karşı kontrol çalışmalarını sürdürdü.
Söndürme işlemlerinin tamamlanmasının ardından bölge güvenli hale getirildi. Olay sırasında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.





