Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde otluk alanda çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu. 71 Evler Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen nedenle başlayan Odunpazarı yangın olayına, ihbar üzerine bölgeye yönlendirilen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Alevler ekiplerin çalışmasıyla kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.
Odunpazarı yangın ihbarı üzerine ekipler bölgeye sevk edildi
Yangın, Odunpazarı ilçesine bağlı 71 Evler Mahallesi’ndeki otluk alanda çıktı. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.
Ekipler, otluk alandaki yangının çevreye yayılmasını önlemek için müdahaleye başladı. Eskişehir yangın olayında itfaiyenin çalışması sonucu alevler kısa sürede söndürülerek bölge kontrol altına alındı.
Eskişehir yangın ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü
71 Evler Mahallesi’ndeki yangında can kaybı ya da yaralanmaya ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Yangının başladığı otluk alanda ekiplerin hızlı müdahalesi, alevlerin daha geniş bir alana ilerlemesinin önüne geçti.
Özellikle kuru otların bulunduğu alanlarda çıkan yangınlar, hava koşullarının da etkisiyle kısa sürede yayılma riski taşıyabiliyor. Bu nedenle otluk ve açık alanlarda görülen duman veya alevlerin vakit kaybetmeden yetkililere bildirilmesi, müdahale sürecinin hızlanması açısından önem taşıyor.
Odunpazarı’ndaki otluk alan yangınının çıkış nedeni ise henüz bilinmiyor. Yangının söndürülmesinin ardından bölgede herhangi bir yeni olumsuzluk yaşandığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.





