ANKARA - Etimesgut Belediyesi, mesleği olmayan işsiz gençler için berber ve kuaförlük kursu açtı. etiSEM Merkez Binada düzenlenecek kursla, 9 ayda berber ve kuaför olmak mümkün. Kayıt ve ayrıntılı bilgi etisem.etimesgut.bel.tr adresinden öğrenilebilecek.

Etimesgut Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, gençlerin iş ve meslek sahibi olmalarına yönelik bayan kuaförlüğü ve erkek berberliği kursu açtı. 21 kişilik kontenjan için kayıtlar devam ediyor. Kursiyerler 9 ayda meslek sahibi olup sertifikalarını alarak iş hayatına atılabilecekler.

Bayan kuaförlüğü

Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi(etiSEM) bünyesinde açılan saç bakımı ve yapımı, bayan kuaförlük kursu hafta içi 5 gün verilecek. Sabah ve öğlen gruplarında 9’ar kursiyer eğitim görecek. Kurs programının toplam eğitim süresi Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı çerçevesinde 720  ders saati olacak. Kurs programı, her bir dönemi 18 hafta olarak iki dönem halinde uygulanacak. Kursiyerler uzman eğitmenlerden 9 ay kurs aldıktan sonra başarılı olmaları halinde MEB onaylı sertifikalarını alabilecekler.

Berber kursu

Erkek berberliği kursu için de haftada 3 gün, günde 4 saat ders programı uygulanacak. 30 Kurslar, Ağustos Mahallesi’ndeki etiSEM Merkez binasında Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri düzenlenecek. İlk etapta 12 kişinin yararlanacağı kurs, iki dönem halinde ve 9 ay süreyle devam edecek. Kurs sonunda kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecek.
Editör: TE Bilisim