Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor’u 1-0 mağlup ederken, karşılaşma birçok tartışmalı hakem kararıyla gündeme geldi. beIN Sports'taki Trio programında eski hakemler Bahattin Duran, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım, maçın öne çıkan pozisyonlarını değerlendirerek net yorumlar yaptı. İşte Fenerbahçe-Trabzonspor maçının hakem kararlarına dair Trio ekibinin yorumları:

T R A B Z O N S P O R F E N E R B A H Ç E28

Onuachu’nun İptal Edilen Golü: Ortak Karar “Yanlış”

Maçın en tartışmalı pozisyonlarından biri, Trabzonspor’un golcü oyuncusu Onuachu’nun attığı golün iptali oldu. VAR incelemesi sonucu gol iptal edildi ve karar hakem tarafından onaylandı.

  • Bahattin Duran: “Eğer bu pozisyon açık ve net bir faul ile gerçekleştiyse, atak başlangıç fazıdır. Ancak burada faul yok, kontrolsüz bir hareket de söz konusu değil. VAR müdahalesi çok yanlış. Bu pozisyona müdahale edilmemeliydi.”

  • Deniz Çoban: “Hakem maç esnasında düdüğünü çalsaydı, bu pozisyonu ekrana bile getirmezdik. VAR’ın müdahalesi yanlıştı, burada kontrolsüz bir müdahale yok.”

  • Bülent Yıldırım: “Fenerbahçeli oyuncu topu sadece savuşturuyor, kontrolü ele geçirmiyor. Bu nedenle VAR müdahalesi gereksiz ve yanlış.”
    Tüm yorumcular, VAR’ın bu pozisyonda müdahale etmesinin hatalı olduğunu ve golün geçerli olması gerektiği konusunda hemfikirdi.

T R A B Z O N S P O R F E N E R B A H Ç E27

Okay Yokuşlu’nun Kırmızı Kartı: Ortak Karar “Doğru”

Trabzonspor’un orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu, Fenerbahçeli oyuncu Fred’e yaptığı sert faul nedeniyle kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Trio ekibi, bu pozisyonun doğru şekilde değerlendirildiğini belirtti.

  • Bahattin Duran: “Net bir kırmızı kart. Hakem, bu pozisyonda daha önce kart vermeli ve kararı daha hızlı vermeliydi.”

  • Deniz Çoban: “Kesinlikle kırmızı kart. Ayrıca Savic'in hakemle olan etkileşimi de hakemin otoritesini sarsmaya yönelikti. Minimum sarı kart verilebilirdi.”

  • Bülent Yıldırım: “Pozisyon net bir kontrolsüz oyun. Hakem doğru kararı verdi ve VAR müdahalesiyle de desteklendi.”

T R A B Z O N S P O R F E N E R B A H Ç E26

41. Dakikada İsmail Yüksek’in Sarı Kartı: Ortak Karar “Yanlış”

Fenerbahçe'nin İsmail Yüksek, rakip oyuncuya müdahalesi nedeniyle sarı kart gördü. Ancak Trio ekibi bu karara katılmadı.

T R A B Z O N S P O R F E N E R B A H Ç E25

45+6 Dakikada Onuachu'nun Hakemi Alkışlaması: Net İkinci Sarı Kart

Trabzonspor’un Onuachu, maçın sonunda hakem kararını protesto etti ve yardımcı hakeme dönerek alkış yaptı. Bu hareket, bazı hakem yorumcularına göre ikinci sarı kartı gerektirecek bir pozisyondu.

  • Bülent Yıldırım: “Onuachu'nun hakemi alkışlaması, itiraz amaçlı bir protestoydu. Bu hareket ikinci sarı kartla cezalandırılmalıydı.”

  • Bahattin Duran: “Onuachu’nun alkış hareketi net bir itirazdır ve hakem bunu görmeli, ikinci sarı kartla ihraç etmeliydi.”

  • Deniz Çoban: “Bu, açıkça hakemin kararına yönelik bir protestoydu ve ikinci sarı kart gösterilmeliydi.”

T R A B Z O N S P O R F E N E R B A H Ç E21

49. Dakikada En-Nesyri’nin Topunun Çizgiyi Geçip Geçmediği: Ortak Karar “Gol”

En-Nesyri’nin şutunda topun çizgiyi geçip geçmediği tartışma konusu oldu. Trio ekibi, topun çizgiyi geçtiği konusunda hemfikirdi.

  • Bülent Yıldırım: “Çizgi teknolojisi olmadığı için görsel yorum yapılabilir. Benim hissiyatım topun çizgiyi geçtiği yönünde.”

  • Bahattin Duran: “Ben de büyütülmüş ekran görüntüsünde top ve çizgi arasında az bir yeşil alan gördüm. Bu bir ispat sayılabilir ve gol verilmeliydi.”

  • Deniz Çoban: “Aynı fikirdeyim, topun çizgiyi geçtiği görsel olarak belli, VAR’ın golü vermesi gerekirdi.”

Fenerbahçe-Trabzonspor maçında iptal edilen golü eski hakemler değerlendirdi-6

51. Dakikada Augusto’ya Sarı Kart: Ortak Karar “Doğru”

Fenerbahçe’nin Augusto’ya yaptığı müdahale sonrası hakemin sarı kart göstermesi doğru bulundu.

  • Bahattin Duran: “Top gitmiş ve Augusto hareketine devam etmiş. Bu kesinlikle sarı kartlık bir hareket.”

  • Bülent Yıldırım: “Bu pozisyon net bir sarı karttı.”

  • Deniz Çoban: “Açık ve net bir sarı kart.”

55. Dakikada Ozan Tufan’a Sarı Kart: Ortak Karar “Doğru”

Ozan Tufan’ın yaptığı müdahale sonrası hakemin sarı kart göstermesi gerektiği konusunda üç hakem de hemfikir oldu.

  • Bülent Yıldırım: “Ozan’ın müdahalesi net sarı kartlık bir hareketti.”

  • Bahattin Duran: “Bu faul bile verilmedi, sarı kart olmalıydı.”

  • Deniz Çoban: “Kesinlikle sarı kart.”

67. Dakikada Bartuğ’a Sarı Kart: Ortak Karar “Yanlış”

Fenerbahçeli Bartuğ’a verilen sarı kartın gereksiz olduğu vurgulandı.

  • Bahattin Duran: “Bu sadece bir fauldü, sarı kart gereksizdi.”

  • Bülent Yıldırım: “Sadece faul, kart verilmemeliydi.”

  • Deniz Çoban: “Bunu sarı kartla cezalandırmak yanlıştı.”

79. Dakikada Fred’e Yapılan Faul ve Arkasındaki Gerginlik: Ortak Karar “Eksik Kartlar”

Fred’e yapılan faul ve devamındaki gerginlikte hakemin kararları eleştirildi.

  • Bülent Yıldırım: “Burada en az 4 sarı kart çıkmalıydı.”

  • Bahattin Duran: “Başlangıçta Baniya’ya sarı kart verilmeliydi, Fred, İrfan Can ve Onuachu da sarı kart görmeliydi.”

  • Deniz Çoban: “Katılıyorum, bu pozisyonlarda daha fazla kart gösterilmeliydi.”

T R A B Z O N S P O R F E N E R B A H Ç E23

Hakem Performansı: Ortak Karar “Başarısız”

Trio ekibi, hakemin genel performansını olumsuz değerlendirdi.

  • Deniz Çoban: “12 tane kart hatası yapıldı, gol iptali ve VAR müdahalesi de yanlış. Hakem kötü bir performans sergiledi.”

  • Bülent Yıldırım: “Hakem için üzgünüm. Maç boyunca teknik hatalar yaptı, kariyerinde böyle bir test maçı geçirdi.”

  • Bahattin Duran: “Çok yanlış VAR müdahaleleriyle başlayan bir maç oldu, hakem sınıfta kaldı.”

Kaynak: beinSports